ΓΙΑΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΣΑ ΚΙ ΟΧΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ

 
Μεταγραφή ο Ολυμπιακός. Πήρε τον 26χρονο Πορτογάλο Ζοζέ Σα. Μα, δεν ήταν αυτός ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού; Έπαιζε στην ομάδα, αλλά δεν ήταν δικός της. Ο παίκτης ανήκε στην Πόρτο και στον Πειραιά δόθηκε δανεικός. Άρα, πράγματι έκανε μεταγραφή ο Ολυμπιακός και προτίμησε τον Σα, όχι τον 25χρονο Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον οποίον πουλάει η Μπενφίκα. 
 
Ποιος από τους δυο γκολκήπερ είναι καλύτερος; Υπάρχει κι άλλη ερώτηση που έχει τη σημασία της. Πόσο κοστίζει ο καθένας. Το σωστό ερώτημα είναι πόσο χρειαζόταν μα πληρώσει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Βλαχοδήμο ή να κρατήσει τον Σα.
 
Η Μπενφίκα αγόρασε τον Βλαχοδήμο για να τον πουλήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο στην ΠΑΕ κατηγορίας Μπενφίκα. Πληρώνουμε ποδοσφαιριστή στον οποίο ποντάρουμε να μεταπουλήσουμε. Κάποιον μιας άλφα αξίας, ο οποίος θα μας παίξει, θα δείξει στην πιάτσα πόσο μετράει για να κονομήσουμε σαν εταιρεία αν τον παραχωρήσουμε με νούμερο μεγαλύτερο απ' εκείνο που τον αγοράσαμε.
 
Μπενφίκα είναι και Πόρτο, όχι Ρεάλ και Μπαρτσελώνα που δίνουν λεφτά με αποκλειστικό στόχο να διατηρηθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Όχι να αγοράσουν για να πουλήσουν. Αυτή την πολιτική θα την επιδιώκει η Ρόμα και ο Άγιαξ, όχι η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτυ, η Παρί και η Γιουβέντους.
 
Με διόμισυ εκατομμύρια που ήταν η ρήτρα δανεισμού του Σα ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρύπα. Αν πήγαινε στην επιλογή Βλαχοδήμου θα χρειαζόταν να αναλάβει το απαγορευτικό κόστος των 60 εκ. της μεταγραφής του Βλαχοδήμου, βασικού όλη τη σαιζόν στην Μπενφίκα. Ύστερα είναι και το άλλο. Τον Σα τον ''είχε'' ένα χρόνο κάτω από τα δοκάρια του ο Ολυμπιακός, τον αξιολόγησε παικτικά και τον εκτίμησε σαν επαγγελματία. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ