ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ... ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ

 

Βάζει γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ ο σέντερ μπακ Φερνάντο Βαρέλα και το πανηγυρίζει σαν τρελός. Επειδή πέτυχε αυτός το γκολ. Επειδή έκανε μια προσωπική του επιτυχία, η οποία καταγράφεται στο βιογραφικό του. Δεν πανηγύρισε το γκολ του ο μαύρος επειδή ωφελήθηκε η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ. Ούτε διότι σκόραρε στην ΑΕΚ. Το ίδιο, εντελώς το ίδιο θα αισθανόταν ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αν με τη φανέλα της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει στο τέρμα του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού.

Ένας από τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που ψάχνουν το μεροκάματο σε άγνωστες ομάδες της Πορτογαλίας ήταν και ο από το Πράσινο Ακρωτήρι Φερνάντο Βαρέλα. Σαν τσιγγάνος μετακινήθηκε μια εδώ, μια εκεί και, τελικά βρήκε τα πατήματα του στην Στεάουα Βουκουρεστίου, όπου το 2015, στα 28 του πια, αναδείχθηκε καλύτερος ξένος στο ρουμάνικο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε στον ΠΑΟΚ και καθιερώθηκε, και ανέβασε κι άλλο το κασέ του. Με τον ΠΑΟΚ ο Βαρέλα πήρε τρία κύπελλα και δυο πρωταθλήματα, ένα ''κλεμμένο'' το 2018 κι ένα που δεν του το έκλεψαν. Παραμύθι ότι ''δέθηκε'' και αισθηματικά με τον ΠΑΟΚ. Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο όχι γιατί δεν... αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Ούτε αρνείται την προσφορά της ΠΑΕ του Ιβαν διότι μισεί τον ΠΑΟΚ.

Δεν τον λες επαγγελματία τον ποδοσφαιριστή. Είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματίας. Κάνει μια δουλειά, είτε μ' αυτήν τη φανέλα, είτε μ' άλλην. Παλεύει στο γήπεδο διότι αυτή είναι η δουλειά του, διότι αγαπάει τη δουλειά του, όχι την ομάδα, σήμερα αυτήν, αύριο μια άλλη.

Από τότε που παίζεται ποδόσφαιρο δεν έχουν περάσει ούτε δυο αιώνες. Ενωρίς είναι ακόμα να αντιληφθεί ο οπαδός ότι ο ποδοσφαιριστής θα έρθει και θα φύγει από την ομάδα. Δεν θα έρθει διότι... αγάπησε την ομάδα, δεν θα φύγει και πρόωρα διότι θέλει να την... προδώσει.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ... 1821