Σταδιο με κλιματισμο…

 

Εμ, βέβαια! Αν είναι να γίνει ένα τέτοιο έργο σε μια χώρα όπως το Κατάρ, πρέπει να έχει κλιματισμό, αλλιώς οι αθλητές και το κοινό θα υποφέρουν… Χωρίς κλιματισμό δεν θα πατήσει ψυχή! Κυρίες και κύριοι, το κλιματιζόμενο στάδιο Al Wakrah της Zaha Hadid στο Qatar, φιλοξένησε ήδη τον πρώτο του αγώνα.

Είναι γεγονός! Το Al Wakrah Stadium, το οποίο σχεδιάστηκε από την Zaha Hadid πριν πεθάνει, για το Παγκόσμιο ΚύπελλοFIFA του 2022, έχει μια ανοιγόμενη οροφή και ένα σύστημα ψύξης για να επιτρέπει να γίνονται αγώνες όλο το χρόνο.

Ένας από τους οχτώ χώρους που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, το γήπεδο 40.000 θέσεων, σχεδιάστηκε από την μεγάλη Άγγλο-Ιρακινή αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid. Έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του Κατάρ. Και παρ΄ όλο που οι αγώνες θα γίνουν σε τρία χρόνια, είναι έτοιμο και μάλιστα τέθηκε υπό δοκιμή καθώς φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα του - τον τελικό του Amir Cup μεταξύ Al-Duhail και Al Sadd.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου της  Zaha Hadid, δούλεψαν πάνω στα…

 

Περισσότερα στο nikosonline.gr