Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚ

 

Δεν υπάρχουν σήμερα τσαμπουκάδες ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας. Κι αν υπάρχουν διαφορές κι ανοικτοί λογαριασμοί, πράγματα ανθρώπινα, δεν επηρεάζουν το κλίμα στην ομάδα. Στο παρελθόν ήταν πονοκέφαλος η κόντρα Κατσουράνη-Μανιάτη και αργότερα το σήριαλ της προσωπικής διαμάχης Μανιάτη- Τζαβέλλα που είχε παρατραβήξει. Χρειαζόταν να τους έχουν... υπο παρακολούθηση τους πρώην του Πανιωνίου που πλέον, επί Φερνάντο Σάντος στην εθνική φορούσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Με την ευκαιρία του αποψινού αγώνα της εθνικής με την Ιταλία, ένα άγνωστο επεισόδιο από το παρελθόν, στο οποίο είχε συμμετοχή ο Άγγελος Αναστασιάδης, προπονητής σήμερα της ελληνικής ομάδας. Μια ιστορία πριν το παιχνίδι Ελλάδος-Ρωσίας, στο Καυταντζόγλειο, το 1977. Φοβερό γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου και νίκη 1-0 της Ελλάδος.

Έκανε τα βεντετιλήκια του στην εθνική ομάδα διεθνής κυνηγός του Ολυμπιακού, αλλά οι άλλοι διεθνείς την περνούσαν ντούκου τη δουλειά. Παραμονές κρίσιμου αγώνα ήντουσαν, μην κάνουν θέμα.

Ο δικός σου, όμως, ο φιρμάτος, που στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, συνέχιζε την ίδια βιόλα. Και στην προτελευταία προπόνηση, αλλά και στην τελευταία, προκαλούσε. Μέχρι που δεν άντεξε ο συνάδελφος του στην εθνική ομάδα, Άγγελος Αναστασιάδης (1953) και μπροστά σ' όλους έβαλε στη θέση του τον Μάικ Γαλάκο:

- Γαλάκο, κάτσε καλά! Αυτά που ξέρεις, να τα κάνεις στον Ολυμπιακό, όχι εδώ! Εδώ είναι εθνική ομάδα. Δεν θα στο πω για δεύτερη φορά. Μαζέψου!.

Η σκηνή έγινε στα αποδυτήρια. Σα βρεγμένη γάτα ο Γαλάκος (1951) αποσύρθηκε σε μία γωνία. Τσιμουδιά δεν έβγαλε. Κιχ. Στο επόμενο ματς, τελευταίο του ομίλου, στο Νεπ Στάντον, σήμερα ''Πούσκας στάδιο'', μέσα σε επτά λεπτά η Ουγγαρία μας νίκησε 2-0 και πήγε αυτή στο μουντιάλ της Αργεντινής.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ