ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

Αν είμασταν σοβαρή χώρα. Αν ήταν σοβαροί αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αν λειτουργούσε στοιχειώδης σεβασμός στο θρησκευτικό συναίσθημα. Ε, αν συνέβαιναν αυτά, από χθες έπρεπε να διακοπεί η συνεργασία της ΕΠΟ, που έχει την ευθύνη της εθνικής ομάδας, με τον κύριο Άγγελο Αναστασιάδη.

Μια μέρα πριν τον αποψινό αγώνα με την Αρμενία ο προπονητής μίλησε μπροστά σε μικρόφωνα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως αιρετικός μοναχός. Σε καμιά περίπτωση σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Δεν φταίει σε τίποτα ο ίδιος. Έχει τις δικές του εμμονές με το άγνωστο, με τον μεγαλοδύναμο, και γι΄ αυτό λέει και ξαναλέει ότι η ομάδα χρειάζεται βοήθεια από... υψηλά και ό,τι πει ο... Θεός.

Μα, είναι δυνατόν; Ναι, είναι δυνατόν. Απόδειξη η παρουσία σε ομάδα, μάλιστα στην εθνική, του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο άνθρωπος βγάζει από το στόμα του και πράγματα που πιθανότατα δεν θα ήθελε να πει. Τα λέει, όμως. Τα λέει, ίσως γιατί δεν ελέγχει τον εαυτό του. Ανάξια λόγο να αναζητήσει κανείς το γιατί τελευταία ο Αναστασιάδης τη έκανε γυριστή. Πλέον επικαλείται τον Θεό, ενώ μια ζωή μας είχε ταράξει με την Παναγία. ''Η Παναγία δεν ήθελε να κερδίσουμε... ''.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ο Αναστασιάδης που σκέπτεται και μιλάει όπως κάποιος ασκητής του μεσαίωνα, σίγουρα όχι ως κανονικός επαγγελματίας. Το ζήτημα είναι ότι επειδή τον ξέρουν, όλοι τον ξέρουμε, οι κύριοι της ομοσπονδίας δεν φρόντισαν να αναφέρουν στο συμβόλαιο με τον Αναστασιάδη το εξής απλό: ''Είναι λόγος απόλυσης η όποια αναφορά στα θεία στο έργο της εθνικής ομάδας''.

Με άλλα λόγια, ''κύριε προπονητά, εμείς προσλάβαμε τεχνικό, αν θέλαμε εκπρόσωπο του Θεού, θα απευθυνόμασταν στον αρχιεπίσκοπο''. Ούτε μια στο εκατομμύριο να μπέρδευε τον Θεό, τον Χριστό ή τον άγιο Παντελεήμονα ο Ιερώνυμος αν δεχόταν να κωουτσάρει την εθνική ομάδα.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ... ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ;