Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Κατ' αρχήν, αυτός που έχει φάει το πρωτάθλημα με πηρούνια και κουτάλια, αφήνει στην άκρη την κλήρωση. Όπως ορίστηκε χθες η σειρά των αγώνων της Super League 1 πλέον, που την προσεχή σαιζόν θα γίνει με 14 ομάδες. Με μια κουβέντα, δεν επηρεάζεται η πρόβλεψη, ποδοσφαιρική και τζογαδόρική, από το πρόγραμμα των 26 στη σούμα αγωνιστικών.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Και η ΑΕΚ τι είναι; Δεν είναι φαβορί. Όποιος βολεύεται ας την χαρακτηρίσει αουτσάιντερ. Πάντως, φαβορί δεν είναι η ΑΕΚ, κι αν πράγματι θεωρείται αουτσάιντερ, δηλαδή με μικρές πιθανότητες να πάρει την κούπα, είναι το μόνο αουτσάιντερ.

Μπορεί η ΑΕΚ ή όποια άλλη ομάδα φέτος, πέρυσι, του χρόνου, όποτε, εκτιμάται ως αουτσάιντερ να πάρει εκείνη το πρωτάθλημα; Χωρίς συζήτηση. Δεν συμβαίνει, είναι σπάνιο να συμβεί, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις τίποτα δεν αποκλείεται.

Έστω η ΑΕΚ που δεν είναι φαβορί διότι μειονεκτεί αγωνιστικά, συγκεκριμένα σε αξία ποδοσφαιριστών έναντι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, χάσει μ' αυτές τις δυο ομάδες και τα τέσσερα ματς. Τα δυο εντός και τα δυο εκτός. Άρα, στη θεωρία που αναπτύσσουμε, η ΑΕΚ από χέρι ξεκινάει με μείον 12 πόντους. Άρα, να το πούμε κι αλλοιώς, η ΑΕΚ θα παίξει το πρωτάθλημα σε 22 ματς. Ποια τύχη περιμένει την ΑΕΚ αν κερδίσει 22 φορές; Αν πάρει 20 νίκες και δυο ισοπαλίες;

Με τέτοιο υπολογισμό η ΑΕΚ πιθανόν να τερματίσει τρίτη. Ίσως και δεύτερη, ακόμα και πρωταθλήτρια! Εξαρτάται, βέβαια, από τις απώλειες των δυο φαβορί. Από το κατά πόσο... φαβορί θα αποδειχθούν στην πράξη Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Ασφαλώς δεν είναι... δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ ή ο αυριανός πρωταθλητής θα το σηκώσει πάλι αήττητος. Τίποτα δεν είναι... δεδομένο. Τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι τελικά θα παλαίψουν μέχρι τέλος δυο ομάδες κι αυτές θα είναι τα... φαβορί. Ότι ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός να μαζέψει όλους τους βαθμούς στα ντέρμπυ και να... γλυστρήσει σε παιχνίδια που τα είχαν στο τσεπάκι.

Συμπέρασμα. Μια ομάδα που δεν είναι φαβορί, αλλά έχει φανέλα βαρειά, π.χ. η ΑΕΚ αξίζει κανείς να ποντάρει, αρκεί αυτή δικαιώσει ότι πράγματι είναι αουτσάιντερ. Αρκεί να κάμει ταμείο σε βαθμούς από τα παιχνίδια με τις ομάδες που δεν είναι φαβορί και αουτσάιντερ. Στη φώτο, από το χαμένο τελικό κυπέλλου 2019 της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ