Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ;

 

Κέρδισε Άγιαξ και Φέγιενορντ στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για φοβερά αποτελέσματα. Για φοβερότατα. Μιλάμε, όμως, για παιχνίδια προετοιμασίας. Οι εντυπώσεις, όμως, μένουν και... προκαλούν φαντασιώσεις. Έφτιαξε ο Δώνης ομάδα πρωταθλητισμού; Ο Παναθηναϊκός θα κτυπήσει πρωτάθλημα, είναι έτοιμος να υπολογιστεί μέσα στα φαβορί;

Χθες ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο παιχνίδι του στην Ολλανδία ήταν... κανονικός Παναθηναϊκός. Πέρα από το αποτέλεσμα, το 0-0, έδειξε πληρότητα ομάδας ικανής άνετα να διεκδικήσει το πλασάρισμα του στα play-off του πρωταθλήματος, τουλάχιστον. Έχει στόχο τα play-off, όπου εκεί θα κριθεί ο τίτλος στο πρωτάθλημα των 14 ομάδων για πρώτη φορά;

Ευκαιρία μας δίνει ο Παναθηναϊκός για να αναφερθούμε στις ομάδες κορυφής. Όχι (!), ο στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα, μόνον. Είναι και το κύπελλο. Είναι και η Ευρώπη, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού δεν ισχύει. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει θα δώσει γύρω στα 60 παιχνίδια.

Στόχος, λοιπόν, δεν είναι να... εντυπωσιάσει μια ομάδα σε κάποια ματς, φιλικά και όχι, αλλά να βγάλει το πρόγραμμα της χρονιάς με επιτυχία. Σύμφωνα με τις δυνατότητες του ρόστερ, αν βεβαίως ο προπονητής γνωρίζει να διαχειριστεί το υλικό του, πότε θα ξεκουράζει τον κάθε παίκτη.

Το σύστημα του Δώνη, λένε. Δεν κερδίζουν τα... συστήματα, αλλά οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στα πλαίσια της τακτικής που ορίζει ο προπονητής. Άρα, τα συστήματα απλά βοηθάνε, δεν δίνουν τις λύσεις στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ