ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΠΑΣΑΚ, ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΙΟΝ

 

Από εκεί που δεν το περιμένεις, σου 'ρχεται στο ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει αυτό λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη με την Μπασάκσχεσήρ. Ότι η τούρκικη ομάδα περιμένει το καλύτερο στην πρώτη αναμέτρηση και, τελικά, να τελειώσει το ματς με αρνητικό αποτέλεσμα. Ότι ο Ολυμπιακός, που το 2017 είχε κερδίσει 3-0 (!) εκτός έδρας στην πρώτη κόντρα την τουρκική Οσμανλισπόρ, αυτή τη φορά να ατυχήσει με την Μπασάκ.

Ό,τι κι αν γίνει η παρτίδα θα παιχτεί και στο Καραϊκάκη. Να αναφερθεί μόνο ότι ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς με την Οσμάν έφερε 0-0. Τι σχέση έχει το εκτός 3-0 με το εντός 0-0; ''Λογική'' έχει να έπαιρνε 0-0 εκτός ο Ολυμπιακός και να κέρδιζε 3-0 εντός. Τι λέμε; Το πασίγνωστο. πως δεν υπάρχει μπέσα στη μπάλα.

Η Μπασάκ. Πρωτευουσιάνα, αλλά δεύτερης σειράς. Πάντα στη σκιά των Μπεσίκτας, Φενερμπαξέ και Γαλατά Σαράι της Κωνσταντινούπολης. Την περασμένη σαιζόν κυνήγησε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και το έχασε με 2 βαθμούς διαφορά από την Γαλατά. Φοβάται τον Ολυμπιακό; Μήπως ο Ολυμπιακός φοβάται την Μπασάκ. Τίποτα από τα δυο.

Η ομάδα που ποντάρει στον εαυτό της δεν φοβάται τον αντίπαλο. Αν συμβαίνει αυτό, αποσυντονίζεται. Και ο προπονητής της να πάει να κάνει άλλη δουλειά αν επιτρέπει να φτάσει ο φόβος μέχρι τα αποδυτήρια. Άλλο υπολογίζω και ζυγίζω τον αντίπαλο. Τον παρατηρώ και τον γνωρίζω. Και ποτέ αυτή τη μαλάκια που λένε, ''σεβόμαστε τον αντίπαλο''. Ε, αν τον σέβονται, να υποκλιθούν στη μεγαλοσύνη του.

Στη φώτο, από το 4-0 επί της τσέχικης Βικτώρια, όπου ο Ολυμπιακός παρουσίασε δυο και τρία πρόσωπα. Από ορμητικός σε... καθιστικός, και από ξεσηκωτικός στην ομάδα χωρίς ρυθμό, που ευνοήθηκε διότι οι αντίπαλοι έφαγαν αστεία γκολ. Πολλά είπαμε. Σε λίγο ξεκινάει το έργο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ!...