ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΙΑ... ΕΥΡΩΠΗ;

 

Η ΑΕΚ απογοήτευσε την περασμένη σαιζόν, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Και επειδή είναι ΑΕΚ, πάντα θα είναι ΑΕΚ, είτε πρωταθλήτρια όπως το 2018, είτε όχι, στους στόχους είναι και το κύπελλο. Ολοκληρώθηκε η αποτυχία της και με την απώλεια του κυπέλλου. Αυτά βάζει κάποιος στο λογαριασμό αν μιλήσει για την ΑΕΚ του 2019-20. Και δεν αφήνει... αέρια κι άλλα αεριούχα που κάνουν καλό στο στομάχι, εν όψει της αποψινής ρεβάνς με την ρουμανική ομαδούλα της Κραϊόβα.

Κακά τα ψέματα. Η ΑΕΚ δεν έχασε απλά το πρωτάθλημα. Αρκετά ενωρίς σήκωσε τα χέρια κι άφησε τη δουλειά στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και τελικά έμεινε τόσο πίσω στη βαθμολογία, με συνέπεια να μη ζυγίσει σήμερα για διεκδικήτρια του τίτλου. Αυτό, λοιπόν, είναι το απόλυτο ζητούμενο. Να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Να την υπολογίζουν πάλι οι αντίπαλοι. Να την φοβούνται. Κι αυτό δεν περνάει μέσα από την πρόκριση σε βάρος της Κραϊόβα.

Βεβαίως τίποτα δεν έχει τελειώσει, επειδή η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ματσάκι 2-0 εκτός έδρας. Στη μπάλα όλα είναι μέσα. Η ΑΕΚ, όμως, στο άδειο ΟΑΚΑ έχει ανάγκη τη νίκη, όχι για να σιγουρέψει την πρόκριση, αλλά για να μπει στο πρωτάθλημα με άλλη... μούρη. Πέρυσι κέρδισε 2-1 εκτός την Βίντι, ουγγρική ομαδίτσα, αλλά στο ΟΑΚΑ τρόμαξε να την αποκλείσει με 1-1.

''Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης'' είπε ο προπονητής Καρντόσο αναφερόμενος στη ρεβάνς με την Κραϊόβα. Άγνωστο αν η ΑΕΚ θα βελτιωθεί, το γνωστό είναι πως δεν είναι ακόμα έτοιμη για το πρωτάθλημα. Εκεί που θα δώσει τις μεγάλες και κρίσιμες εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΑΞΙΖΕ, Ο ΑΓΙΑΞ ΠΙΟ... ΦΙΡΜΑΤΟΣ