Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ, ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

 

Στους ομίλους του champions league ο Ολυμπιακός. Μεγάλη η επιτυχία του, δική του, μόνο δική του, όχι και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι και του ελληνικού πρωταθλήματος. Για πάρτη του προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, για πάρτη του θα δείξει πόσο μετράει στους ''32'' και ανπροχωρήσει στους ''16''. Τα γράφουμε ήρεμα και σεμνά, διότι από τις μεγάλες επιτυχίες εν Ελλάδι τρώμε στη μάπα μεγάλες, και γαμώ τις μεγάλες μαλακίες.

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος της Λίβερπουλ. Μόνο; Και της Αθλέτικο, και της Μάντσεστερ Σίτυ, και του Άγιαξ, και της Τσέλσυ, και άλλων ομάδων της αφρόκρεμας. Ανώτερος διότι.... , και αναφέρεται ένα μέτρο σύγκρισης απίθανο. Π.χ. επειδή ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες.... συμμετοχές στο champions league. ΄Ασχετο, δεν έχει σημασία πόσες φορές η ελληνική ομάδα... δεν πήρε την κούπα, που την έχουν σηκώσει οι κατώτερες του ομάδες.

Το απόγευμα στην κλήρωση θα βγουν οι όμιλοι και πιθανόν ο Ολυμπιακός να βρει αντιπάλους την Λίβερπουλ και κάποιες άλλες... κατώτερες του. Ακόμα κι αν τις νικήσει, ακόμα κι αν αυτές αποκλειστούν και προχωρήσει ο Ολυμπιακός, τίποτα δεν... αλλάζει. Ο Ολυμπιακός θα παραμένει αυτός που γνωρίζουμε σε σύγκριση με τις...κατώτερες του ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Η δε Λίβερπουλ θα παραμείνει Λίβερπουλ.

Για να αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός χρειάζεται τουλάχιστον μια πενταετία διακρίσεων και προκρίσεων, όχι απλά παρουσιών στο champions league. Η δε Λίβερουλ και ο δε Άγιαξ, αναφέρουμε δυο κατώτερους αντιπάλους, δεν θα χάσουν κυβικά, ακόμα κι αν για μια πενταετία απουσιάσουν από την σπουδαιότερη διοργάνωση.

Πολύ μεγάλη η επιτυχία του Ολυμπιακού η φετινή. Η πιο μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι έφτασε στους ομίλους αφού έκανε στην άκρη τρεις ομάδες. Από κει και πέρα, αν συνεχίσουμε να μιλάμε σοβαρά, είναι αδιάφορο ποιοι θα είναι οι τρεις αντίπαλοι του στον όμιλο. Άλλο είναι εκείνο που μετράει. Τι θα κάνει στον όμιλο, όχι με ποιους θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ''16''. Γιατί αυτός ο Ολυμπιακός, κατώτερος ή ανώτερος στα χαρτιά και επί της ουσίας, είναι ικανός για το ακόμα καλύτερο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ