ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ 'ΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ

 

Σε λίγο θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι της εθνικής με την παγκόσμια ομάδα του μπάσκετ. Την εθνική των ΗΠΑ. Στο μεταξύ έχουμε μπουκτήσει από αισιοδοξία και ελπίδα. Ότι τα παιδιά, τα ελληνόπουλα θα μας κάνουν πάλι υπερήφανους με μια μεγάλη και ιστορική νίκη.

Πάντα παίζει η ελπίδα όποτε αγωνίζεται ελληνική ομάδα. Με αντίπαλο τον Θεό να βρεθούμε, η ελπίδα δεν πεθαίνει. Έτσι το λένε και οι σοφοί της αρχαιότητας, ποτέ να μην το βάζει κάτω ο καθένας.

Και στο φινάλε, όπως γράφουν και λένε σήμερα, ειδικοί και σχετικοί, η Ελλάδα το έχει... ξανακάνει. Είχε κερδίσει την Αμερική το 2006, πάλι σε μουντομπάσκετ. Και στο ποδόσφαιρο η εθνική το είχε ξανακάνει το 2004 και γι' αυτό ξεκίνησε να το επαναλάβει στο Ευρώ του 2020. Δεν της έκατσε, μια άλλη φορά, πάντως με... ελπίδες, όχι χωρίς καμιά ελπίδα επιχείρησε να επαναλάβει το σουξέ πριν 15 χρόνια.

Η ομάδα δεν λέει πολλά πράγματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά τα τρία ματς στον όμιλο. Πολύ κάτω απ' ό,τι περιμέναμε. Ομάδα με κραχτές αδυναμίες. Σ' έναν αγώνα, όμως, όλα είναι μέσα. Τίποτα δεν αποκλείεται. Τι άλλο, παρά περιμένουμε να δούμε, με ή χωρίς ελπίδα. Στη φώτο, από τη δεύτερη νίκη με την Ζηλανδία.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ