ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ... ΤΩΡΑ

 

Την πέμπτη αγωνιστική πέρυσι ο ΠΑΟΚ κερδίζει 1-0 στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό. Ποιος ήταν σίγουρος τόσο ενωρίς ότι θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα; Δεν υπάρχουν, λοιπόν, προγνωστικά και είναι ηλιθιότητα να βγαίνουν συμπεράσματα... ασφαλή από την 4η αγωνιστική. Να ληφθούν ως... δεδομένα η ανάκαμψη(;) της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, η μετριότητα του Ολυμπιακού στο ''ντέρμπυ'' της περασμένης Κυριακής, η ''αδυναμία''(;) του ΠΑΟΚ (φώτο, το 2-2 με Άρη) να διατηρήσει το αήττητο στην Τούμπα.

Κατ' αρχήν ο πρωταθλητής δεν θα αναδειχθεί μετά τους δυο γύρους, τις 26 αγωνιστικές, αλλά αν κερδίσει την παρτίδα στα play-off. Πέρα απ' αυτό. Σήμερα, αξίζει να... προβλέψει κανείς ό,τι και πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα. Πρώτον, πως είναι ψιλοαπίθανο να τελειώσει αήττητος τη σαιζόν ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, όπως την περασμένη περίοδο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι το πρώτο φαβορί, σύμφωνα και με τους μπουκ.

Τα στοιχηματικά προγνωστικά αλλάζουν στην πορεία. Όχι από την 4η κιόλας αγωνιστική. Και αλλάζουν με την προϋπόθεση ότι τα φαβορί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και το αουτσάιντερ ΑΕΚ στη συνέχεια δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ένα άλλο λογικό στοιχείο είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο champions league. Ένα στοιχείο, πιο σωστά μια πραγματικότητα που δεν αγνοείται, και επιβεβαιώθηκε κραυγαλέα προχθές στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνειδητά ή ασυνείδητα θα σνομπάρουν το ματς του πρωταθλήματος που δεν είναι κρίσιμα. Κι αυτή η ''αντιεπαγγελματική'' συμπεριφορά είναι... δικαιολογημένη. Γιατί, σκέπτονται, να κοπιάσουν περισσότερο απ' όσο χρειάζεται για να νικήσουν έναν κατώτερο αντίπαλο. Για να πάρουν ένα σίγουρο παιχνίδι, όπως π.χ. τον προβληματικό αγωνιστικά Παναθηναϊκό.

Το ίδιο ισχύει αν ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να μπει στους ομίλους του champions league. Για τον πρωταθλητή ο οποίος πήρε τον τίτλο με την καλύτερη άμυνα, δέχθηκε μόνο 14 γκολ, σε 30 ματς, είναι σήμερα ανοικτό το πρόβλημα. Ήδη σε 4 αγώνες έφαγε 6 τέρματα, μάλιστα τα τέσσερα στην Τούμπα. Και οι τέσσερις αντίπαλοι του σκόραραν.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν αφορά την αμυντική του τετράδα. Δεν δουλεύει σωστά η όλη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αν δεν βελτιώσει το πρόβλημα, δηλαδή να μην επιβαρύνεται η αμυντική γραμμή λόγω της έλλειψης παραγωγής και ανάπτυξης παιχνιδιού από τους μέσους, τότε θα είναι... επιτρεπτές οι προβλέψεις.

Διαβάστε ακόμα:

''ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ'', ΠΟΡΤΕΣ, ΠΛΑΚΩΤΟ, ΜΟΥΛΤΕΖΙΝ