Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΙΣΤΕΡ RED BULL ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

 

Είναι η περιπτωσάρα. Το όνομα του Ντήντριχ Μάτεσιτς. Δισεκαμμυριούχος ένας πρώην τίποτας. Αυστριακός πολίτης κροατικής καταγωγής ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του Νο 1 ενεργειακιού ποτού στον κόσμο, του Red Bull. Αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας, ο απόλυτα αυτοδημιούργητος. Από τότε που μπλέχτηκε με το ποδόσφαιρο παραδίδει μαθήματα στους σημερινούς μεγαλομετόχους των ευρωπαϊκών κλαμπ, και στα αυριανά αφεντικά τους..

Να μπούμε κατ' ευθείαν στο ψητό. Απόψε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερουλ παίζει στο γήπεδο της με την Σάλτσμπουργκ Red Bull. Την προηγούμενη αγωνιστική, την πρώτη του champions league η αυστριακή ομάδα κέρδισε 6-2 την Γκένκ. Για πλάκα. Και στο πρωτάθλημα η Σάλτσμπουργκ του ομώνυμου προάστιου, μέγεθος ποδοσφαιρικό μικρό και στην Αυστρία, πλέον μοιράζει σε κάθε παιχνίδι από 5 μέχρι 7 γκολ. Για πλάκα.

Απόψε παίζει για το champions league και η άλλη ομάδα του Ντήντριχ Μάτεσιτς. Η Λειψία, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική του champions league κέρδισε εκτός 2-1 την Μπενφίκα. Η γερμανική Λειψία Red Bull υποδέχεται την Λυών.

Ό,τι κάνει στις ομάδες του ο 75χρονος Ντήντριχ Μάτεσιτς, πιάνει. Έχει επιτυχία. Γιατί ξέρει τι κάνει και πως να το κάνει. Έχει την Red Bull Ηνωμένων Πολιτειών, την Red Bull Βραζιλίας, την Red Bull Γκάνας. Πήρε τρεις γιαπωνέζους ποδοσφαιριστές στην Σάλτσμπουργκ και κάθε μέρα σχεδόν τρία κανάλια από Ιαπωνία παρακολουθούν την προπόνηση. Στην ομάδα προπονητή έχει... Αμερικάνο, τον 45χρονο Τζέσυ Μαρς, που τον δοκίμασε πρώτα στην Λειψία.

Ο Μάτεσιτς ενδιαφέρεται για την προβολή της φίρμας του, του ποτού Red Bull, που πουλιέται σε 170 χώρες. Μόνο στις ΗΠΑ κάθε μέρα πουλάει 4 εκ. κομμάτια. Δεν μπήκε στο ποδόσφαιρο για να πουλήσει πεζοδρομιακό οπαδισμό, ούτε να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Αυτούς τους λαϊκισμούς θα τους πει Έλληνας ιδιοκτήτης ΠΑΕ.

Ο Μάτεσιτς, όμως, με τη σοβαρότητα και την ικανότητα του την επιχειρηματική και το ποδόσφαιρο υπηρετεί και πετυχαίνει το στόχο του να κάνει διαφήμιση συντήρησης του προϊόντος που εμπορεύεται.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ