ΜΕ ΤΟ VAR ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΧΑΝΟΥΝ... ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

 

Πάνε να βγάλουν άχρηστο το VAR, το νέο κόλπο στο πρωτάθλημα. Το μηχάνημα, όμως, δεν κάνει λάθος. Στο φινάλε δεν αποφασίζει αυτό, και πως να πει ''Είναι ή όχι πέναλτυ'' όταν δεν... μιλάει.

Αφήνουμε στην άκρη τα στοιχεία θρίλερ που μπήκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα με τη χρήση του VAR. Με την αγωνία του θεατή στο γήπεδο και του τηλεθεατή, θα μετρήσει ναι ή όχι το γκολ. Θα το δώσει ή όχι το πέναλτυ. Είναι κι αυτό που ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Με το VAR σώνονται αγώνες. Η αξιοπιστία τους. Αρκεί να ''ερμηνεύεται'' η εικόνα που χαρίζει ρεαλιστικά, ψυχρά η βοήθεια της τεχνολογίας. Επειδή η απόφαση πάλι θα είναι... ανθρώπινη, ο αρμόδιος της δουλειάς έχει την τελική κουβέντα.

Έλεγε ο διαιτητής ''Θα βοηθήσω... ''. Συμφωνούσε να κάνει ό,τι μπορούσε για να καθαρίσει το ματσάκι. Και είχε έτοιμη τη δικαιολογία, τα ''ανθρώπινα λάθη''. Με το VAR αλλάζουν τα κόζα. Ποιος να κοντράρει το μηχάνημα; Δεν είναι το κοράκι που θα αποφασίσει αν ήταν ή όχι οφσάιντ. Και να κατέληξει η μπάλα στα δίχτυα, το γκολ δεν θα μετρήσει.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΟΦΗ…