ΔΕΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΑΡΑΓΚΑΡΧΗΣ ΚΑΙ... ΚΟΚΟΡΑΣ

 

Ίσως το θυμηθούν κάποιοι. Ίσως το γράψουν. Ότι σα σήμερα, στον αγώνα του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, το 1972, Παναθηναϊκού - Τ.Σ.Σ.ΚΑ Σόφιας ο πασίγνωστος πλακατζής Φυλακούρης (1947) έκανε την πλακίτσα του με μια όρνιθα στη σέντρα του γηπέδου. Επειδή ο Ολυμπιακός στο κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης είχε συντριβεί με 4-0 από την Τότεναμ. Ίσως, όμως, λησμονήσουν κάτι.


Τελικά, σα σήμερα 26 Οκτωβρίου, το 1972, το αστειάκι του Τότη με τον κόκορα δεν βγήκε σε καλό του Παναθηναϊκού! Η ομάδα διατηρούσε ακόμα την αύρα του φιναλίστ Ευρώπης το 1971, στο Ουέμπλεϋ, αλλά αποκλείστηκε από την βουλγαρική ομάδα στη Λεωφόρο. Κι όχι μόνο μια φορά στο παιχνίδι έδρας! Το οποίο επαναλήφθηκε χάρη στη παρασκηνιακή παρέμβαση στην UEFA του Γιώργου Δέδε. Της πιο μεγάλης μορφής του στο ποδοσφαιρικό σκοτάδι.

Ο Νο 1 παραγκάρχης ήταν ο μακαρίτης Γιώργος Δέδες. Όλοι οι άλλοι πονηροί της πιάτσας, αποδυτηριάκιας μιλάει, υπήρξαν μαθητές, μιμητές της ''ποντικομαμής''. Έτσι αποκαλούσε ο αποδυτηριάκιας τον γιατρό, τον πρόεδρο για χρόνια της ΕΠΣΑ, της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ.

Με ενέργειες του Δέδε στην ΟΥΕΦΑ ξανάγινε το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Τ.Σ.Σ.ΚΑ(!), με αιτιολογικό ότι ο δικαστής δεν είχε μετρήσει σωστά τα κτυπήματα πέναλτυ.
Ο δε Τότης Φυλακούρης (στη φωτο με τους συμπαίκτες Τομαρά, Οικονομόπουλο, Κωνσταντίνου, Δομάζο και καθιστο τον Γονιό), για την Ιστορία, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 δραχμών και αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών διότι γελοιοποίησε τον Ολυμπιακό με το ζώο που φιγουράρει στη φανέλα της Τότεναμ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ''ΑΛΛΑΓΗ'' ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ