''Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ'' ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ

 

Πετάγεται ξαφνικά μπροστά στον ψαρά η παλαβιάρα η γοργόνα και τον ρωτάει: ''Ζει ο Μέγας Αλέξανδρος;''. Τι να της πει τη στιγμή που ρίχνει δίχτυα; Ότι ο Δίας και όλο το συγγενολόϊ των θεών και των θεάνων εκεί στον Όλυμπο επάνω έχουν ψοφήσει. Ότι αυτός είναι χριστιανός, ότι έχει αλλάξει βάρδια ο Θεός, έχει άλλο όνομα πια, το παίζει αλλοιώς και απαγορεύει τα ψέματα. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα.

Μεροκαματιάρης άνθρωπος βγήκε ανοικτά στη θάλασσα για ψάρεμα, όχι για μπάνιο. Ο Δίας, δεν αποκλείεται να πέθανε επάνω στο χιονισμένο βουνό, όμως ο αδελφός του ο Ποσειδώνας, πιο ζόρικος και κάργα ζοχάδας αυτός, συνεχίζει να βολτάρει στα πελάγη και έχει αναλάβει υπό την προστασία του την αδελφή του Αλέξανδρου. Γι’ αυτό, άλλωστε, η γοργόνα έχει τη δύναμη να τουμπάρει κάθε πλεούμενο.

Δεν πάει ο Παναθηναϊκός. Μια ζωή στον πρωταθλητισμό. Πάνε αυτά, έχουν τελειώσει. Δεν μπορείς, όμως, να πεις ότι πέθανε η ομάδα, αν σε τρακάρει η γοργόνα και σε ρωτήσει σχετικώς. Η φουκαριάρα, δέκα χρόνια είναι αυτά, δεν έχει ακούσει πρωταθλητή το όνομα του Παναθηναϊκού. ''Όχι, δεν πέθανε η ομάδα... '' απάντησε ο ψαράς στη μισή ψάρι και μισή γυναίκα.

Η ΑΕΚ δυο φορές χρεοκόπησε, κατέρρευσε στην γάμα εθνική και, επειδή είναι αθάνατη, με τη βοήθεια της άγιας Σοφιάς, όταν επέστρεψε μετά από δυο χρόνια πήρε και πρωτάθλημα και κύπελλο. Έτσι και ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι αν υποβιβαστεί θα ξαναβρεθεί στα ίδια. Πότε; Όταν το αποφασίσουν οι Ολύμπιοι Θεοί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ