ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΒΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ!

 

Λέμε ότι πριν τόσα χρόνια η Ελλάδα έγινε ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παραμύθι. Λέμε ότι η Ελλάδα στη μπάλα πήρε το ευρωπαϊκό τότε,κάποτε. Άλλο παραμύθι.

Άλλη είναι είναι η Ελλάδα η αληθινή, άλλη, τελείως διαφορετική, η παραμυθένια. Εκείνη η Ελλάδα που ζούμε στο παραμύθι. Μη μπλέκουμε την Ελλάδα για την οποία είμαστε περήφανοι με την Ελλάδα που εμείς οι ίδιοι την φτύνουμε.
Εγώ ξέρω ότι δεν έχω καμιά σχέση με την Γερμανία και την Γαλλία. Πλάκα μου κάνετε, ότι είμαι ισότιμος, με Αγγλίες και Ολλανδίες. Με παραμυθιάζετε.

Ούτε ξέρω, ούτε θυμάμαι ότι η Ελλάδα, όπως λένε, το 2004 πήρε το ευρωπαϊκό. Αμάν, πια! Όχι άλλα παραμύθια. Όχι άλλα ψέματα. Φτάνει.

Το 1960, σα σήμερα 6 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του παιχνίδι για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Ρωτάω τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό, για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ότι πριν από έξι δεκαετίες, η ομάδα με το τριφύλλι στο στήθος, στα χαρτιά ήταν... ισότιμη στην τότε κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης.

Τίποτα δεν σημαίνει. Αυτή είναι η δική μου απάντηση. Το 1960 ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σήμερα βρίσκεται ακόμα εκεί. Το πιο εφιαλτικό, ότι θέλει να επιστρέψει εκεί. Και το ακόμα χειρώτερο, ότι ''εξεδιώχθη'' από την Λεωφόρο, διότι η διοίκηση του ερασιτέχνη είναι άλλο μαγαζί με την ΠΑΕ στον... ενιαίο Παναθηναϊκό

Είμαστε ακόμα στη δεκαετία του ’50. Άνθρωπος του Ολυμπιακού είχε υποστηρίξει, στα χρόνια μας, στη δεκαετία μας, ότι βρωμάνε τα αποδυτήρια στη Λεωφόρο. Και το 2013 μετά από ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στην... ανακαινισμένη Λεωφόρο είχε πάει ο Δημόκριτος να κάνει εξέταση στους καμπινέδες των αποδυτηρίων.

Ρε, πλάκα μου κάνετε; Να πανηγύριζαν στον Παναθηναϊκό επειδή επέστρεψαν στη Λεωφόρο. Επειδή είχαν καθαρούς καμπινέδες.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΑΦΟΙ ΒΙΚΕΛΙΔΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ