ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΟΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη βγάζει σκάρτο το πρωτάθλημα στο οποίο πρωταγωνιστεί. Δεν ξέρουν στην Ευρώπη τι να υποθέσουν. Ότι πράγματι το πρωτάθλημα στο οποίο βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα, όπως ισχυρίζεται ο Μαρινάκης. Ο οποίος για να προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης αλλά και των προϊσταμένων διεθνών αρχών της ΕΠΟ. Έχει δίκαιο ο Μαρινάκης; Αφελής η ερώτηση. Αφελέστατη.

Πολυπαιγμένο το έργο. Ουδείς σοβαρός παίρνει τοις μετρητοίς τον κάθε Μαρινάκη, ακόμα κι αν έχει δίκαιο. Ποιος ασχολείται με το σωστό και δίκαιο, όταν κι αν... αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ πάλι το πρωτάθλημα θα είναι μια από τα ίδια.

Έστω ότι ο Μαρινάκης έχει δίκαιο. Ότι η διαιτησία δουλεύει για πάρτη των αντιπάλων του. Ποια θα είναι αύριο η διαφορά στο κουμάντο της διαιτησίας αν σταματήσει το κυνήγι σε βάρος του Ολυμπιακού; Τα κοράκια θα δουλεύουν για λογαριασμό άλλης ΠΑΕ. Ποια να 'ναι αυτή η... άλλη ΠΑΕ;

Για την κάθαρση και την εξυγίανση ανέβασαν στροφές οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, κυρίως επί πρωθυπουργού Σημίτη και ισχύος της περιβόητης Παράγκας. Αποτέλεσμα, μηδέν στο πηλίκον. Σημαδεμένη τράπουλα, πειραγμένα ζάρια και στην μετά Παράγκα εποχή.

Και το αποκορύφωμα του διασυρμού ήταν να οριστεί ''ύπατος αρμοστής'' της διεθνούς ομοσπονδίας στην ποδοσφαιρική Ελλάδα με την ευλογία της κυβέρνησης Σύριζα. Το πρωτάθλημα να επιτηρείται από ξένο επιτετραμένο. Επειδή οι μεγαλόσχημοι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ δεν έχουν σταματήσει να παίζουν το ΄΄κλέφτες κι αστυνόμοι'' εδώ και 60 χρόνια. Πριν, επί και μετά την Παράγκα.

Μέθυσε ο τύπος. Βαρειά μέθυσε, μάλιστα όχι σε δωματιο ξενοδοχείου, αλλά σε ποδοσφαιρική παρέα πρωταθλήματος, ακριβώς τη στιγμή που FIFA και UEFA ψάχνόντουσαν αν θα έδιναν συνέχεια στην ''επιτήρηση'' και με επικεφαλής ποιο λαμόγιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού παραγοντισμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η 17Ν