Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ... ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

 

Μια κουβέντα είναι να πεις ''Τέρμα, μέχρι εδώ... ''. Και εύκολα τη λέει ένας Μουρίνιο, όταν διέγραψε τη πιο λαμπρή πορεία στην προπονητική. Πάντα ανοδική και στα περισσότερο διάσημα μαγαζιά. Από την Πόρτο στην Τσελσυ, δυό φορές, στην Ίντερ, στην Ρεάλ, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και τώρα στην Τότεναμ.

Η Τότεναμ είναι βήτα διαλογής κλαμπ. Ούτε Μπάγερν είναι, ούτε Μπαρτσελώνα. Το ότι όμως κτύπησε την πόρτα του Μουρίνιο είναι τιμητική η πρόταση της για τον διαβολικό Πορογάλο. Και, μάλιστα, του ζητάει να επιστρέψει από τη αυτοσυνταξιοδότηση του. Να σταματήσει να κάνει τον σχολιαστή και να γράφει τα απομνημονεύματα του.

Αφήνω το οικονομικό μέρος της ''επιχείρησης επιστροφή'' του Μουρίνιο, παρ' ότι κι αυτό το στοιχείο προσθέτει στο ποιος είναι, στο πόσο μετράει ακόμα στην αγορά. Συμβόλαιο μέχρι το 2023 και κοντά στα 20 εκ. ευρώ το χρόνο για τον αποτυχημένο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο καλός δεν χάνεται. Λάθος. Ο ικανός, ο απαραίτητος, ο αναγκαίος δεν χάνεται. Που σημαίνει ότι δεν έκλεισε ακόμα ο κύκλος του 57χρονου Ζοζέ Μουρίνιο, συνεχίζεται στο Νο 1 πρωτάθλημα στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ