Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

 

Ένα ματς δεν κρίνει τίποτα. Το αποτέλεσμα ενός αγώνος δεν χαρίζει στο νικητή τίποτα περισσότερο από τρεις βαθμούς. Και στερεί στον ηττημένο το τρίποντο. Τίποτα επί της ουσίας, δηλαδή. Δεν παίζεται το πρωτάθλημα των 30 ή 26 αγωιστικών σε μια και μόνο αναμέτρηση, ακόμα κι εκείνη ανάμεσα στους δυο διεκδικητές του τίτλου. Όπως στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που θα βρεθούν απέναντι αύριο Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Να ληφθει υπ' όψιν ακόμα ότι δεν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια του 2020 η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η κούπα θα παιχθεί στα μπαράζ που έχουν αποφασιστεί. Θα ακολουθήσουν τα play-off και ανάλογα με τα αποτελέσαματα στα εππλέον παιχνίδια θα βγει ο πρωταθλητής τουτη τη σαιζόν.

Υπόθεση εντυπώσεων, λοιπόν, και μόνο θα 'ναι το αυριανό μεγάλο παιχνίδι. Επειδή όποιο αποτέλεσμα κάτσει οι ελπίδες για την τελική επικράτιση θα παραμείνουν οι ίδιες. Δεν χάνει το πρωτάθλημα η μια ομάδα επείδη δεν κάνει παντελόνι ακόμα τρεις βαθμούς. Δεν κερδίζει το πρωτάθλημα η άλλη, που σήμερα είναι ισόβαθμη, επειδή τσέπωσε ένα ακόμα τρίποντο.

Σωστά όλα αυτά, αλλά τι έγινε στο ντέρμπυ Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο περασμένο πρωτάθλημα; Είχε κερδίσει 1-0 ο ΠΑΟΚ. Και λοιπόν; Μήπως πράγματι έκρινε τον τίτλο εκείνο το ματς. Ερώτημα που δεν έχει απάντηση. Ερώτημα που δεν... αγνοείται.

Ήταν μόλις πέμπτη αγωνιστική, τέλη Σεπτεμβρίου 2018. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός χάνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες και δεν σκοράρει ούτε μια φορά. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ούτε μια ευκαιρία και κέρδισε 1-0. Και από τότε διατηρεί το αήτττητο. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και σταθεροποιήθηκε στη συνείδηση οπαδών, αντιπάλων και ουδέτερων ως αληθινό φαβορί ξανά.

Σίγουρα και σύμφωνα με τη ποδοσφαιρική λογική ένα ματς, ένα αποτέλεσμα δεν είναι κρίσιμο στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Δεν κρίνει αποφασιστικά τίποτα. Έλα, όμως, ότι εκτιμώντας κατόπιν εορτής, κατόπιν απονομής, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα να ισχυριστεί κάποιος πως ο Ολυμπιακός ξεκλείδωσε την καστρόπορτα του πρωτάθληματος 2019 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Με την γκέλα στο Καραίσκάκη, με την εκτός έδρας νίκη η οποία ανέβασε στον Ολυμπο το ηθικό του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΣΤΕΚΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΑΡΕΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ