ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΤΖΗΛΟΥ

 

Συμπληρώθηκε χρόνος από την ημέρα που έστειλαν στο νοσοκομείο για... παραδειγματισμό τον διαιτητή Θανάση Τζήλο, που είχε σφυρίξει δέκα μέρες νωρίτερα το Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κοράκι ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του στη Λάρισα μετά από συντονισμένη επιχείρηση τεσσάρων ατόμων, όχι κάποιων αγανακτισμένων οπαδών της μιας από τις δυο ομάδες ή άλλης τρίτης. Κι ακόμα ότι η ''δουλειά'' έχει σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι στο γήπεδο της Ξάνθης.

Ένας χρόνος και ακόμα δεν έγινε η δίκη, ακόμα δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί... Κι έχεις τους σαχλαμάρες υπουργούς, νυν και πρώην, να σαλιαρίζουν για το πως πολεμάνε τη βία... Άει, όπως λέει ο Πολάκης, να πάνε να κρυφτούν σε καμιά τρύπα.

Οι δυο από τους τέσσερις στημένους τραμπούκους που έλαβαν μέρος στο δολοφονικό ξυλοδαρμό του Τζήλου έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί, άρα οι μάγκες παρά την ''επαγγελματική'' τους ειδικότητα αποδείχτηκαν ακατάλληλοι. Ένας την κοπάνησε στη Ρωσία, ο τέταρτος διαφεύγει. Δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από εκείνο που είχαν αναλάβει, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του Τζήλου και με το ίδιο το σιδερικό τον τραυμάτισαν, σύμφωνα με την ''παραγγελιά''. Αν είχαν αναλάβει μόνο να τον απειλήσουν, μόνο να τον τρομοκρατήσουν, αυτό μόνο θα έκαναν.

Ένας χρόνος. Και η δικογραφία είναι έτοιμη. Η ανάκριση ολοκληρώθηκε. Και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της για τα περαιτέρω. Τι προβλέπεται; Μόνο δύσκολο δεν είναι να βγάλει κανείς το συμπέρασμα. Αν ο ηθικός αυτουργός που έχει σχέση με ΠΑΕ είναι πρόσωπο οικονομικά και πολιτικά ισχυρό, θα γλυτώσει. Στάνταρ αυτό. Στάνταρ και το άλλο. Αν, δηλαδή, ο ηθικός αυτουργός είναι στην πιάτσα κάποια δευτεράτζα, τότε θα τον ''δώσουν'' κι έτσι όλοι θα μας ζαλίσουν τον έρωτα για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Υπ' όψιν ότι ότι οι δυο από τους τέσσερις δράστες, όπως διαπιστώθηκε, είχαν σχέση με συγκεκριμένη ΠΑΕ. Και ο ένας είναι αστυνομικός.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΜΑΤΣΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!