ΜΟΝΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...

 

Τελικά, άκαπνη έληξε η αποχή των διαιτητών και τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν κανονικά το σαββατοκύριακο. Σιγά, που θα περιμέναμε από τους Έλληνες διαιτητές να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν το πρωτάθλημα εδώ και 60 χρόνια. Δηλαδή, την κυβέρνηση, τις κυβερνήσεις γιατί τις έχουμε; Μόνο για να κάνουν την εξυγίανση με τα σάλια;

Της πλάκας, δηλαδή, όπως και οι υπουργοί, είναι και οι μεγάλοι, τα βαρειά ονόματα της οικονομικής και μηντιακής Ελλάδος, που αγαπάνε τις ομάδες τους και το ποδόσφαιρο; Όλοι αυτοί δεν καταφέρνουν να βάλουν το νερό στ' αυλάκι και με την.., απεργία, άντε να κάνουν και καμιά διαδήλωση από το ΟΑΚΑ μέχρι το Γουδή, σαν την πορεία του Πολυτεχνείου μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν κατάλαβα. Που είναι γραμμένο ότι οι διαιτητές ενδιαφέρονται περισσότερο για το ποδόσφαιρο. Ότι έχουν μεγαλύτερα συμφέροντα από τα αφεντικά των ΠΑΕ. Και από την κυβέρνηση, η οποία έχει υποχρέωση, και ευθύνη, να διεξάγεται κανονικά το πρωτάθλημα. Τόσο για λόγους εθνικής οικονομίας, όσο και για την προστασία της διεθνούς εικόνας της χώρας, που διασύρεται από τις πουστιές των προέδρων και τις αλητείες των χούλιγκαν των ομάδων.

Τι να κάνουν οι μεροκαματιάρηδες διαιτητές, όταν το μόνο που σκέπτονται είναι να σφυρίζουν. Να παίρνουν την αμοιβή και αν είναι πονηροί το κάτιτι έκτακτο από εξωγήϊνους, όχι κάποιο αφεντικό ΠΑΕ. Να την ψάχνουν στο αλλοιώς, να θέλουν να δωροδοκήσουν κοράκι οι πρόεδροι, μόνο στη φαντασία κάποιων καχύποπτων. Αυτά δεν γίνονται, για τις λαδιές και τα γυψώματα των διαιτητών αναζητήστε τους ενόχους στα ούφο.

Πρωτάθλημα ξανά, λοιπόν. Αύριο Σάββατο Άρης- ΠΑΟΚ και μεθαύριο Κυριακή Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Να βιώσουμε πάλι την made in Greece ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αν δεν τη γουστάρουμε, τότε το καλύτερο είναι να δηλώσουν αποχή και την αηδία τους μαζί οι αλλοδαποί διαιτητές. Να μην σφυρίζουν τα ντέρμπυ, να μας αφήσουν να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Στο φινάλε, ούτε με ξένες σφυρίχτρες, ούτε με τα var έλειψαν οι διαμαρτυρίες. Στη φώτο, ο πρώτος ξένος διαιτητής μετά από 50 χρόνια σε ελληνικό ματς, ο Ισπανός Μπορμπαλάν στον τελικό κυπέλλου 2018 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ!