Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

 

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την «εγκληματική οργάνωση» στο ντόπιο πρωτάθλημα. Να ρωτήσω κάτι, μήπως μου έχει διαφύγει. Συλλάβανε κανέναν; Όχι, δεν συλλάβανε κανέναν. Μήπως στείλανε φυλακή κανέναν; Ούτε φυλακή στείλανε κανέναν. Ε, τότε γίνεται πλάκα με την «εγκληματική οργάνωση». Ή δεν υπάρχει κάτι ή δεν υπάρχει κράτος. Ένα από τα δυο. Διαλέγεις και παίρνεις.

Τι άλλο από πλάκα. Να βγαίνει στα ίσα ο ένας και να λέει ότι ο απέναντι είναι σπουδαγμένος μαφιόζος στην Σικελία. Και να απαντά ο απέναντι Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα αυτός που είναι μπλεγμένος με ηρωίνες. Και δεν κουνιέται φύλλο, καμιά αντίδραση από κανένα όργανο θεσμικό, κρατικό κι όχι. Μόνο ο θλιβερός υφυπουργάκος θα... τολμήσει να συστήσει... εγκράτεια.

Φοβερά πράγματα. Το πρωτάθλημα είναι στημένο βροντοφωνάζει ο Μρινάκης, ο Ιβάν έχει το μαχαίρι και στο πιάτο του το ψητό καλομαγειρεμένο. Και ο Σαββίδης μ' αυτά που απαντάει είναι σα να λέει ότι η μεγαλύτερη λέρα του ποδοσφαίρου είναι το πως πήρε τα πρωταθλήματα ο Μαρινάκης.

Να θυμηθούμε τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στη Γενεύη. Στην καρδιά της FIFA. Η ξεφτύλα για τους μεγαλειότατους και εξοχώτατους της συμμορίας Γιόζεπ Μπλάτερ. Δεν χρειαζόταν και κάποιος δικαστής να τους πει «Απαγορεύεται η ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο». Ήταν αρκετός ο διασυρμός από τη σύλληψή τους, του για δεκαετίες προέδρου της FIFA.και των μεγαλολαμόγιων ''συνεργατών'' του. Η πιο μεγάλη τους τιμωρία.

Τι ακριβώς έγινε; Τους παρακολουθούσαν, για μήνες μάζεψαν στοιχεία και μετά τους τσακώσανε. Στην Ελλάδα τι έγινε; Εγώ θα σου πω. Δεν χρησιμοποιήθηκαν στην πραγματικότητα τα στοιχεία που ''κατασκόπευσαν'' οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους (ΕΥΠ) από τα κινητά των ποδοσφαιρικών παραγόντων. Και περίμενε ο ανακριτής τι θα πει η γκόμενα ενός προέδρου και ο γκόμενος ενός διαιτητή, για να βγει συμπέρασμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ