ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΛΗΡΩΣΕ... ΤΥΧΗ!

 

Βοηθάει και η τύχη. Ποιος να το αρνηθεί αυτό; Και ο μεγάλος, ο ισχυρός κάποιες φορές χρειάστηκε την εύνοια της τύχης. Με δέος, με σκέψη εφιαλτική βλέπει κανείς τις επιτυχίες των δυνατών, που δεν θα τις έγραφε η Ιστορία αν δεν είχαν και,,, φάρδος. Έγινε η κλήρωση των ''8'' για τη συνέχεια του κυπέλλου και η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή. Έπεσε με την πλέον αδύναμη αγωνιστικά ομάδα των προημιτελικών.

Ο Παναιτωλικός είναι προτελευταίος στο πρωτάθλημα, και με διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωση όλων στο Αγρίνιο είναι να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Και να ξεχάσουν την πολυτέλεια και το ρίσκο στα παιχνίδια του κυπέλλου. Ακόμα και να αποκλείσει την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός δεν έχει να κερδίσει τίποτα, διότι στη συνέχεια θα τον περιμένουν να τον κατασπαράξει μια άλλη ομάδα με... αποκλειστικό στόχο την κούπα, έστω την πρόκριση μέχρι τον τελικό.

Από την άλλη, για να κυνηγήσει την πρόκριση στα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός πιθανότατα να έχει κόστος που θα το πληρώσει στο πρωτάθλημα. Κάρτες, τραυματισμοί, ξόδεμα ενέργειας.

Για μια στιγμή. Δεν είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα είναι ο αντίπαλος του Παναιτωλικού. Σωστό. Ακόμα δεν έγινε η ρεβάνς του 1-1 στην Τρίπολη (φώτο), παραμένει ανοικτή η πρόκριση και για τον Αστέρα. Στοιχηματικά, πάντως, έχουν λογική τα πέντε ''δεδομένα'' υπέρ της ΑΕΚ:

1. Σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι βρίσκεται σήμερα, και έχει εύκολο το γκολ.
2. Με τον αέρα της εκτός ισοπαλίας θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στις 30 Ιανουαρίου.
3.Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα με τη σημασία της ποδοσφαιρικής έδρας, αλλά με τον Αστέρα δεν είναι και ματς εκτός.
4. Απίθανο να έχει εχθρική διαιτησία στο κόντρα παιχνίδι με τον Αστέρα.
5. Το κύπελλο είναι όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ, όταν πολύ ενωρίς έμεινε νοκ-άουτ στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι προπονητής και ποδοσφαιριστές θα φροντίσουν από τώρα η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πλήρης στο συγκεκριμένο παιχνίδι.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΙΑΡΑ, ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ... ΨΑΞΙΜΟ