ΜΕ ΠΑΟΚ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΡΘΕ... ΔΕΥΤΕΡΟΣ

 

Η ιστορία είναι αληθινή, συνέβη το 1983, και πρωταγωνιστής είναι παιδί ατσίδα, πρόεδρος τότε σε ΠΑΕ Α΄ εθνικής, σε πόλη της Αττικής. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Ο γοητευτικός λεβέντης τρέχει στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας κοντά στα 200 χιλιόμετρα με το γοητευτικό του σπορ αμάξι και οι μπάτσοι του κάνουν σήμα. Νομοταγής ο δικός σου χαμηλώνει ταχύτητα και με πονηρό χαμόγελο δείχνει την απορία του:

- Τι συμβαίνει, παιδιά;

Αμέσως οι μπάτσοι πήραν πρέφα με ποιον είχαν να κάνουν. Να τρέχει δαιμονισμένα και να τους... ρωτάει ''τι τρέχει''. Τέλος πάντων, πριν του κόψουν το κοστούμι, ζητάνε τα στοιχεία του διότι το εργαλείο έδειξε 190 plus. Ο πρόεδρος δεν χάνει το κέφι του, λέει στους τροχονόμους:

- Κάποιο λάθος κάνετε, μάλλον το μηχάνημα σας δεν λειτουργεί καλά. Δεν ξεπέρασα ούτε στιγμή τα 110 χιλιόμετρα.

Τελικά. Ο άνθρωπος της ιστορίας μας δεν πλήρωσε την κλήση. Με τις διασυνδέσεις του κατάφερε να βγάλει ελαττωματικό τον χιλιομετρητή της τροχαίας και να απαλλαγεί στο δικαστήριο. Γιατί μου 'ρθε στη σκέψη αυτό το περιστατικό; Το σκάνδαλο Μητσοτάκη να αλλάξει το νόμο για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Την ίδια ματσαραγκιά με τον συνοικιακό ποδοσφαιρικό παράγοντα έκανε και ο πρωθυπουργός. Έβγαλε άχρηστη τη σχετική νομοθεσία.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;