ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ... ΑΔΙΚΟ

 

Κατ' αρχήν. Υπάρχει η αλήθεια, άλλο αν δεν την αφήνουν να βγει στον αφρό, στο βαθμό που χαρακτηρίζει μια υγιή κοινωνία. Δεν βρίσκει χώρο ανοικτό, τόσο όσο της αξίζει η αλήθεια διότι οι φωνές απ' εδώ και απ' εκεί κάνουν έναν εμετικό πρωταθλητισμό να πείσουν ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκαιο, ότι ο ΠΑΟΚ αδικείται, ότι η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο. Όλοι αυτοί είναι για το βόθρο. Όλοι.

Ποια είναι η αλήθεια; Κατ' αρχήν. Είμαστε κοινωνία να την ντρεπόμαστε. Αυτή είναι η αλήθεια, διότι δεν αντέχουμε την αλήθεια. Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη στις λαμογιές μας. Δεν δεχόμαστε την τιμωρία. Είμαστε κοινωνία όπου ο δολοφόνος που έστειλε 17 αδιάβαστους έχει το θράσος να ισχυρίζεται ξεκάθαρα και στα ίσα πως δεν σκότωσε κανέναν. Η αρπάχτρα υπουργός ότι είναι αθώος. Γιατί; Επειδή κομμάτι του ''λαού'' με θυμό και πανέτοιμο να φτάσει στα άκρα είναι με το μέρος του δολοφόνου, του κλέφτη. Αυτό κατ΄αρχήν.

Παρακάτω. Η κυβέρνηση, η σημερινή κι οοοοόλες οι προηγούμενες δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το πόσο βλάπτει την κοινωνία ο χαώδης τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και πόσο ρίχνουν στα μάτια της διεθνούς κοινότητας την εικόνα της χώρας μας οι αλητείες στα γήπεδα. Το μόνο που καίει την κάθε κυβέρνηση είναι να μην έχει κομματική φθορά από τα άδικα παράπονα των ''φιλάθλων''. Τα άδικα; Ναι, οι ''φίλαθλοι'' έχουν πάντα άδικο. Γιατί; Επειδή είναι οπαδοί. Το δίκαιο του οπαδού είναι για τον καμπινέ, ακόμα κι αν έχει... δίκαιο, διότι δεν είναι άξιος να το αναδείξει ή μάλλον το ζητάει με τρόπο πεζοδρομιακό.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, αυτό το καλαμπούρι που αποκαλείται κυβέρνηση, όποτε παρεμβαίνει πολιτικά στο ποδόσφαιρο δεν το κάνει για το καλό του. Αλλά; Την πάρτη της κοιτάει η κυβέρνηση. Τον πωπό της. Πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Για κανένα άλλο λόγο δεν παίρνει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση. Γιατί; Επειδή δεν κυκλοφορεί υγιής κοινωνία να στηρίξει θεσμικές αλλαγές. Επειδή θα έρθει σε μετωπική με τον τσογλανισμό των κομμάτων και των ΜΜΕ, που πουλάνε λαϊκισμό του κερατά.

Δημοκρατική είναι η κυβέρνηση, η σημερινή κι οοοοόλες οι προηγούμενες. Όχι ακριβώς δημοκρατική, εκλεγμένη κυβέρνηση είναι το πιο σωστό να πεις. Άρα άγεται και φέρεται από τις...λαϊκές ευαισθησίες των οπαδών της τάδε και της δείνα ομάδας. Χαίρετε.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ