ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΧΤΥΠΗΣΑΝ... ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ

 

Αυτό συμβαίνει. Και γιατί να το αποφύγει ο ΠΑΟΚ. Ομάδα που κερδίζει δεν έχει πρόβλημα, ακόμα κι αν παρουσιάζει κάποιες... απόκρυφες αγωνιστικές αδυναμίες. Ομάδα που χάνει έχει πρόβλημα διότι... ανακαλύπτουν δυσλειτουργία αγωνιστική ακόμα κι αν όλα κυλάνε ρολόι. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή θεώρηση του φαινόμενου στο ποδόσφαιρο. Κερδίζει η ομάδα; Όλα έξτρα πρίμα γκουτ. Δεν κερδίζει; Φταίει ο προπονητής, οι παίκτες, ο πρόεδρος, τέλος πάντων κάποιος φταίει. Και επιβάλλεται να τον κάνουν πέρα για να συνέλθει η ομάδα.

Συμβαίνει και το άλλο, αν συνεχίσουμε την ακαδημαϊκή προσέγγιση στο θέμα. Πρώτος που τα ακούει όταν η ομάδα δεν περπατάει είναι ο προπονητής. Ακόμα κι αν έχει αποφασιστεί το σουτάρισμα του, η ανακοίνωση της ΠΑΕ, μέχρι και την παραμονή της απόλυσης του, είναι στο πνεύμα ότι η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή.

Αφήνουμε τη θεωρία και τη φιλολογία και ερχόμαστε στην πραγματικότητα του ΠΑΟΚ. Στην ήττα από τον Παναθηναϊκό, όπου ο πρωταθλητής δεν εμφανίστηκε ως πρωταθλητής. Καμιά σχέση με την ομάδα που είναι και πρωταθλήτρια και κυπελλούχος. Χθες, λοιπόν, ήταν η σκιά του πρωτοπόρου στη βαθμολογία. Ήταν ένας ΠΑΟΚ μικρός, λίγος, μακριά από τις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Από την Κυριακή βάρεσαν τα πρώτα καμπανάκια για τον Πορτογάλο Αμπέλ Φερέιρα. Αυτός είναι ο υπαίτιος που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν όπως με τον Λουτσέσκου, και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σ' άλλα ματς. Με την ευκαιρία. Από το 2012 που αγόρασε την ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης, και κάμποσα χρονάκια πριν, πάντα ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σαιζόν πήγαινε για πρωτάθλημα. Και κάθε φορά έμενε από λάστιχο. Στην πρώτη χρονιά με τον Λουτσέσκου, μετά από πολλά φεγγάρια, διεκδίκησε μέχρι τέλος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και το έχασε στα χαρτιά. Ε, και ο Λουτσέσκου παραλίγο γλύτωσε το μοιραίο, διότι στην αρχή δεν πήγαινε καλά η ομάδα.

Ο τρόπος που έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε. Και... φώτισε όλα τα μείον της ομάδας σε προηγούμενα παιχνίδια, και στα νικηφόρα. Θεωρείται υπεύθυνος ο Φερέιρα για την φοβική εικόνα της ομάδας και την όχι καλή προπονητική διαχείριση παικτών που περισσότερο αυτοί συνέβαλαν στο νταμπλ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΤΑ ΠΑΟΚ