ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ Η ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

 
Αυτό που αποφάσισαν οι κύριοι της κυβέρνησης, για να μην υπάρχουν ομάδες-παραρτήματα στο πρωτάθλημα, είναι ό,τι πιο γελοίο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Χωρίς πλάκα, κανένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος όσα στοιχεία απίθανα να του έδινες να επεξεργαστεί, στο ερώτημα ποιο το περισσότερο ανόητο μέτρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, είναι αδύνατον να συναγωνιστεί το εφεύρημα του κυρίου Γεραπετρίτη. 
Ποντάρεις όλα τα λεφτά σου στον Νο 1 συνεργάτη του Μητσοτάκη και μένεις άφραγκος. Ούτε σέντσι επάνω σου. Και όχι γιατί ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Κάθε άλλο. Ο τυφλοπόντικας με την περιορισμένη όραση δεν έχει ανάγκη να βλέπει μέσα στο χώμα. Ο εν λόγω Γεραπετρίτης με ορθάνοιχτα τα μάτια κινείται στα τυφλά. Μήπως όχι; Μήπως βλέπει, αλλά δεν τολμάει να παίξει σωστά. Και γι αυτό δειλιάζει να προχωρήσει ριζοσπαστικά.
Η ΠΑΕ που είναι παράρτημα δεν θα την τιμωρεί το κράτος, ούτε τα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης, θα υποβιβάζεται... μόνη της. Σ' αυτό το τερατώδες κατέληξε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος. Και πως θα καταφέρει μόνη της, δηλαδή με τη δική της ευθύνη, να αυτοϋποβιβάζεται μια ΠΑΕ η οποία ιδιοκτησιακά ανήκει σε μεγαλομέτοχο άλλης ΠΑΕ; Σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος θα της αφαιρούνται βαθμοί, κι έτσι κάποια στιγμή θα καταρρεύσει βαθμολογικά.
Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη νάρκη στο πρωτάθλημα. Να συνεχίσει να συμμετέχει ΠΑΕ καταδικασμένη σε υποβιβασμό. Μιλάμε για ''νομιμοποίηση'' της διαφθοράς. Όποιος δώσει τα περισσότερα, η ΠΑΕ παράρτημα θα κατεβαίνει να παίξει για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και ο αντίπαλος, έστω κι αν αυτός ηττηθεί.    
Είναι σα να συλλαμβάνεται ένας serial killer, αλλά τον αφήνει ελεύθερο η αστυνομία με τη σοφή αλά Γεραπετρίτη σκέψη, να διαπράξει κι άλλους φόνους, ώστε να σιγουρευτεί η βαρειά του καταδίκη από τη δικαιοσύνη. Και γαμώ την κυβερνητική ευφυία.
Τον ασθενή με νόσο μεταδιδόμενη τον βάζεις σε καραντίνα, δεν τον αφήνεις ελεύθερο, με την πρόθεση ή όχι, να μολύνει κοσμάκη. Τι πιο απλό να τιμωρείται επιτόπου, άλλωστε αυτό προέβλεπε ο νόμος, η ΠΑΕ παράρτημα. Για να δείξει... αυστηρότητα η κυβέρνηση που άλλαξε το νόμο για να γλυτώσει ο ΠΑΟΚ, πουλάει... σκληρότητα με την αφαίρεση βαθμών σε κάθε αγώνα. 
Στη φώτο, ΠΑΟΚ- Ξάνθη 2-0, τελευταίο ματς πρωταθλήματος, Ά γύρος, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα γκολ Μπίσεσβαρ 80, Κρέσπο 88.