ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

 

Μια ακόμα ήττα του Παναθηναϊκού στο ευρωμπάσκετ. Δεν έχει σημασία από ποια ομάδα, Ρεάλ ή όποια άλλη, ξανάχασε. Με προπονητή τον σούπερ Πιτίνο ή όχι. Και τι λένε οι ειδικοί κι όσοι δεν συμβιβάζονται με την αποτυχημένη πορεία στην Ευρώπη; Η ομάδα χρειάζεται παίκτες. Τουλάχιστον δυο παίκτες.

Το γνωστό. Δεν περπατάει μια ομάδα στην Ελλάδα ή έξω, στο μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο και επιτόπου βγαίνει το συμπέρασμα. Θέλει άλλον προπονητή. Θέλει μεταγραφές. Καλύτερους από τους υπάρχοντες στο ρόστερ. Διαφωνώ!

Ξεχνάνε ότι η ομάδα, η κάθε ομάδα, που την λένε και... σύλλογο, ότι έχει ιδεολογία. Βέβαια. Μια διαφορετικότητα πνευματική από τους άλλους... συλλόγους. Άρα, για να επανέλθουμε στον Παναθηναϊκό, αυτό που χρειάζεται είναι οι επαγγελματίες παίκτες του να ποτιστούν περισσότερο από την ιδεολογία του κλαμπ.

Τι να τον κάνει η ομάδα τον καλύτερο παίκτη, όταν αυτός δεν εμπνέεται από τις παρακαταθήκες της Ιστορίας και από την δύναμη των οσίων και ιερών του... συλλόγου, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, αλλά το παίζει παραμύθι ότι είναι σωματείο εποχής των βαλκανικών πολέμων.

Η σάτιρα, τέλος. Οι παίκτες ανεβάζουν τις ομάδες και σ' αυτούς ανήκουν οι αγωνιστικές διακρίσεις. Η ομάδα, που τη λένε σύλλογο, και η φανέλα δίνουν πολύ λιγώτερα στον επαγγελματία, σε σύγκριση με την ισχύ που παίρνει απ' αυτόν. Απομυθοποίηση του οπαδισμού; Γιατί, όχι.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΠΑΟΚ- ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ