Η ΠΤΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΕΛΕΙ... ΠΑΡΕΑ

 

Πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή του Ολυμπιακού να κερδίσει την πρόκριση στο Λονδίνο σε βάρος της Άρσεναλ. Αντιπάλου σ' όλα ανώτερης του Ολυμπιακού. Σε βάρος φανέλας, σε διεθνείς διακρίσεις, σε μπάτζετ, σε αξία ποδοσφαιριστών. Τι συζητάμε; Δεν αντέχει σε σύγκριση με την Άρσεναλ το μέγεθος Ολυμπιακός. Αρκεί μόνο να πει κανείς ότι η μια ομάδα είναι της Αγγλίας και η άλλη της Ελλάδος. Κι εδώ σταματά η κουβέντα.

Το ζήτημα, άλλωστε, δεν είναι να βάλει κανείς στη ζυγαριά Άρσεναλ και Ολυμπιακός, επειδή βρέθηκαν αντίπαλοι (φώτο). Το ζήτημα είναι αν η ελληνική ΠΑΕ θα αξιοποιήσει την επιτυχία της να αποκλείσει αντίπαλο μεγαλύτερου ειδικού βάρους. Μη μείνει στην Ιστορία, όπως συμβαίνει συνήθως, σα μια μεμονωμένη επιτυχία.

Και ο ΠΑΟΚ πριν 23 χρόνια είχε αποκλείσει την Άρσεναλ με το 1-1 στο Λονδίνο. Και τι έγινε; Να το πούμε τι έγινε. Τίποτα δεν έγινε! Η μεν Άρσεναλ συνέχισε να είναι Άρσεναλ, πρωταγωνίστρια στο πρώτο πρωτάθλημα της γης. Ο δε ΠΑΟΚ σταθερά και ακλόνητα ένας φουκαράς στο πιο ρεζίληκο πρωτάθλημα της δυτικής Ευρώπης.

Πήρε την πρωτιά στην Ευρώπη το 2004 η εθνική ομάδα και επιτόπου ξαναγύρισε στα ίδια. Όχι ακριβώς στα ίδια, ακόμα πιο χάλια σε σύγκριση πριν το Ευρώ της Πορτογαλίας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό Ευρώπης το 1971, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι περισσότερο από... ελληνική ομάδα. Δυο κύπελλα πήρε ο Πανιώνιος, που είναι σήμερα; Ούτε η Λάρισα άλλαξε κλάση επειδή πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το ίδιο η κυπελλούχος Καστοριά και ο κυπελλούχος ΟΦΗ.

Η πτήση του Ολυμπιακού για πιο ψηλά δεν είναι υπόθεση μονάχα Ολυμπιακού. Παγιδευμένος είναι ο Ολυμπιακός και κάθε ελληνική ΠΑΕ στο αναξιόπιστο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν, όπου κυριαρχεί η έλλειψη εφαρμογής των νόμων. Η ατιμωρησία και η ασυδοσία. Και η δυσφήμιση του ποδοσφαίρου από τους ίδιους τους μαγαζάτορες.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΥΡΩΠΗ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!