Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ Η ... ΑΕΚ!

 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος της Άρσεναλ (φώτο) αλλά για να περάσει χρειάστηκε μια... συνωμοσία αγνώστων δυνάμεων που δούλεψαν υπέρ της ελληνικής ομάδας. Ο πολύς Οζίλ δεν πάτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο καλύτερος παίκτης της Άρσεναλ, ο Ομπαμεγιαγκ φάνηκε μονάχα σε δυο φάσεις, στην ισοφάριση και στο άχαστο γκολ που... έχασε μόνος από κοντινή και ευνοϊκή θέση, πριν γίνει το 1-2. Ο σκόρερ στο Καραϊσκάκη Λάκαζετ απλά... προσπαθούσε, όπως παραδέχθηκε.

Το 2-1 που έκανε ο Ολυμπιακός στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν το τρώει ούτε ερασιτεχνική ομάδα, που παίζει σε ξερό γήπεδο πρωϊνά Κυριακής. Ο πρώτος στόπερ της Άρσεναλ Ντάβιντ Λουίς δεν εφάρμοσε τον Νο 1 κανόνα στην άμυνα, Διώχνουμε τη μπάλα. Αυτός την άφησε να την πάρει ο Ελ Αραμπί, το ίδιο έκανε και ο 1μ. 90 τόσο σε ύψος Γερμανός τερματοφύλακας. Στην ίδια φάση ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε εκτός φάσης διότι ο σκόρερ του Ολυμπιακού ''έφερε'' στην πλάτη του τον Sokratis.

Πάλι με αγγλική ομάδα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός; Γιατί, όχι; Θα το κάνει όπως η ΑΕΚ πριν 43 χρόνια. Μη ξεχνιόμαστε. Τη σαιζόν 1976-77 η ΑΕΚ απέκλεισε με δυο νίκες την Ντέρμπυ Κάουντυ, που πριν δυο χρόνια ήταν πρωταθλήτρια και την λονδρέζικη Κουήν Παρκ Ραίητζερς, που τότε ήταν δεύτερη στη βαθμολογία.

Άλλες εποχές. Τι σημαίνει αυτό; Εποχή που δεν είχαν ''απομυθοποιηθεί'' οι αγγλικές ομάδες και η διαφορά, τουλάχιστον με τις ελληνικές ομάδες έμοιαζε χαώδης. Να, που με προπονητή τον αξέχαστο Φάντροκ η Αεκάρα είχε αποκλείσει κατά σειρά Δυναμό Μόσχας, Ντέρμπυ, Ερυθρό Αστέρα, Κ.Π. Ραίηντζερς. Και έφθασε στους ''4'' και αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Η Γουλβς με Κινέζους ιδιοκτήτες παραμένει δεύτερο πράμα στην Αγγλία και σχεδόν δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Μετά από έξι χρόνια, το 2018, ξαναβρέθηκε στη Α' κατηγορία. Έχει πάρει τρία πρωταθλήματα τη δεκαετία του... '50 και έχει... κάνει κάποια χρόνια στην Γ' και την Δ' κατηγορία Αγγλίας. Αν την αποκλείσει ο Ολυμπιακός θα ισοφαρίσει την νταμπλ επιτυχία της ΑΕΚ στην ίδια διοργάνωση. Αστείο κρυόπλαστο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ;