ΟΤΑΝ Ο ΒΕΙΡΙΝΙΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

Για να μη ξεχνιόμαστε. Αυτό μας λέγανε μια ζωή οι μεγάλοι, ότι ένας λαός οφείλει να έχει μνήμη. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, το φοβερό και τρομερό και δίχως προηγούμενο που συνέβη πριν δυο χρόνια, τέτοια μέρα, 11 Μαρτίου. Κι αν κάποιοι δεν το ξέχασαν, ποιο το όφελος; Τίποτα δεν άλλαξε, σε τίποτα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση στα γήπεδα.

Ματς τίτλου στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Κορμιά πέφτουν, το κοράκι μοιράζει κάρτες αβέρτα κουβέρτα, αλλά όλα κυλούν ''ήρεμα'' μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο 90 σέντρα Βεϊρίνια, κεφαλιά Βαρέλα, γκολ, 1-0, αλλά ο επόπτης ακυρώνει τη φάση ως οφσάιντ διότι είναι εκτεθειμένος ο Μαουρίτσιο.

Ακυρώθηκε το αντικανονικό γκολ στα δίχτυα του Μπάρκα και προέκυψε το εντελώς απίθανο. Αδιανόητο και στο σινεμά. Ο Ιβάν Σαββίδης, με κουμπούρι στο ζωνάρι, μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και ζητάει από τους παίκτες να... αποχωρήσουν!!! Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν συμφώνησε με το αφεντικό ο Βεϊρίνια, αλλά δεν σώθηκε το έργο.

Το παιχνίδι διακόπηκε μετά από... δυο ώρες (!) και, τελικά, ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς στα χαρτιά. Και μαζί το πρωτάθλημα. Ο δε ομογενής επιχειρηματίας για την ενέργεια του να ορμήσει στο χορτάρι συνοδευόμενος από μπράβους και τον Τσέχο Λούμπος Μίχελ (δεξιά στη φώτο) επί λέξει δήλωσε: «Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανα. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει για τις αξίες του».

Ποτέ κανένας πρόεδρος ομάδας δεν μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του αγώνα, να δώσει εντολή στους παίκτες να αποχωρήσουν, όπως ο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Η πρώτη εντύπωση για το απίστευτο θέαμα, τη μπούκα του, ήταν ότι ο άνθρωπος ήθελε να κάνει συστάσεις στους παίκτες του ΠΑΟΚ να ηρεμήσουν, να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες.

Ο μακαρίτης πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θωμάς Βουλινός, κατεβαίνει από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, μαζεύει τους παίκτες και αποχωρεί από το γήπεδο, για τη σφαγιαστική διαιτησία, όπως έκρινε. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου 1990, στο 73, ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 3-0, το κοράκι είχε αποβάλλει Μαγκντί και Σκαρτάδο.

Όσο έφτιαξαν τα πράγματα το 1990 με την ''αναρχική'' αντίδραση του Βουλινού, άλλο τόσο μπήκαν στο δρόμο της προόδου και της ομαλοποίησης με την ''αντιστασιακή'' και ''αντιεξουσιαστική'' και ''τρομοκρατική'' ενέργεια του Σαββίδη το 2018.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΠΑΛΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΡΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ