Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ... ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ

 

Αύριο Δετέρα γίνεται η κηδεία του Γιάννη Καλογερά, που στην παραϊστορία του Παναθηναϊκού τον έχει καταγράψει ''κατάσκοπο''. Ωραίος τύπος ο Καλογεράς, συμπαθής, δεν υπήρξε όνομα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, όμως επί Γιώργου Βαρδινογιάννη κέρδισε τον αμφισβητούμενο τίτλο ''κατάσκοπος''. Του ανθρώπου που παρακολουθούσε αγωνιστικά τον προσεχή αντίπαλο της ομάδος.

Μια φορά, λέγεται, το 1987 ο Καλογεράς προκειμένου να παρακολουθήσει την προπόνηση της Γιουβέντους πήδηξε μια μάντρα στο γήπεδο. Είτε διότι δεν του επέτρεπαν την είσοδο, είτε διότι αλά Τζαίημς Μποντ δεν ήθελε να τον πάρουν πρέφα. Στη φώτο με τον μακαρίτη Ανδρέα Παπαεμμανουήλ και τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Στον Παναθηναϊκό, επίσης επί του 84χρονου σήμερα Γιώργου Βαρδινογιάννη, χρέη ''κατασκόπου'' έκανε και κάποιος άλλος, αλλοδαπός αυτός, ο οποίος πέθανε στην ίδια ηλικία, στα 84, όπως ο Καλογεράς. Αυτός ο άλλος, δεν είναι απαραίτητο να αναφερθεί το όνομα του, δεν έκανε μόνο κατασκοπικά, αλλά και... μαγικά. Όχι μόνο ''κάρφωνε'' πληροφορίες για τους αντιπάλους στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και... καρφίτσες για να τους ζημιώσει. Αυτά δεν λέγονται, δεν γράφονται, όμως αποτελούν μια γραφικότητα της πραγματικότητας στο ντόπιο ποδόσφαιρο.

Ο κατάσκοπος του Παναθηναϊκού έβαζε καρφίτσες στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας! Απίστευτο; Απίστευτο, αλλά αληθινό. Απίθανο; Να, που συνέβαινε. Μια φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε λιμουζίνα στο αεροδρόμια για να παραλάβει τιμητικά τον πρόεδρο ξένης ομάδας, αντίπαλης των πρασίνων. Ο εξ Αργεντινής ''κατάσκοπος'' με δική του πρωτοβουλία, όχι εν γνώσει της διοίκησης της ΠΑΕ, τοποθέτησε καρφίτσες στο πίσω κάθισμα του πολυτελούς αυτοκινήτου.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ