ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ

 

Για τον σπουδαίο Δημήτρη Διαμαντίδη πριν από χρόνια μου μίλησε φίλος μου καθηγητής πανεπιστημίου, γάβρος μέχρι θανάτου. Παρένθεση απαραίτητη. Τον Διαμαντίδη και τον κάθε αθλητή δεν τον πιστώνω στην ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα. Αν, δηλαδή, ο Διαμαντίδης έπαιζε στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν κάποιος άλλος. Η μοίρα τον έφερε στον Παναθηναϊκό κι όχι στον Ολυμπιακό. Τυχερός ο Παναθηναϊκός, η πορεία του Διαμαντίδη ήταν προδιαγεγραμμένη είτε κατέληγε το 2004 από τον Ηρακλή σ' αυτήν ή την άλλη ομάδα.

Επανέρχομαι στον αγαπητό φίλο μου και αναθυμάμαι τι ακριβώς είχε αναφέρει για τον μπασκετμπωλίστα του Παναθηναϊκού; “Αυτό το παιδί είναι η απόλυτη προσωπικότητα αθλητή. Το χάρισμα του είναι το γονίδιο του πολεμιστή και κρύβεται στον εσωτερικό του ουρανό και στην εσωτερική του θάλασσα. Λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν αυτό το σπάνιο γονίδιο, το οποίο ορίζει το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, τον ψυχισμό όλο του Διαμαντίδη μέσα στον αγώνα....”.

Ο φίλος μου, αληθινά μονάκριβος, δυστυχώς δεν υπάρχει πια στη ζωή. Επιστημονικός ο λόγος του, με αφορμή την κριτική για τον υπέροχο Διαμαντίδη, τον οποίον χαιρόταν ιδιαίτερα στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. ''Η επιστήμη μελετά, ερευνά περισσότερο, αφού έχει εντοπίσει ένα γονίδιο το οποίο κάνει τη διαφορά στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στον ομαδικό αθλητισμό, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α.''.

Ατόφιο διαμάντι πολλών καρατίων ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Στον αγώνα ας συμμαχήσουν κογκλάβια και διαβόλοι και τριβόλοι, όλοι στην κόντρα. Αυτός ήρεμος, γαλήνιος, ισορροπημένος, σκέτος Βενετσιάνος Δόγης, την κατάλληλη στιγμή θα πει την τελευταία κουβέντα. Θα βγάλει από μέσα του τον κρυμμένο Μπαρμπαρόσα, τον μέγιστο των πειρατών. Στη φώτο ο 1 και 96 με το Νο 13 στην πράσινη φανέλα.

Αυτή η αλλόκοτη μανία να συγκρίνουν π.χ. Μέσι και Ρονάλντο. Ακόμα και Πελέ με Μαραντόνα, που δεν υπήρξαν ίδια γενιά. Ο Διαμαντίδης είναι ο Διαμαντίδης! Γεννήθηκε το 1980 στην Καστοριά, σα σήμερα στις 6 Μαίου και από τα 14 κατάλαβε ότι το μπάσκετ θα οδηγήσει τη ζωή του. Έπαιξε πέντε χρόνια στον Ηρακλή και 12 στον Παναθηναϊκό. Σταμάτησε το 2016.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΔΩ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΕΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ