Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΒΡΑΔΥΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΟΥΠΑΣ;

 

Δεν κάθεται καλά στον παοκτσή η τρίτη θέση στη βαθμολογία. Επόμενο. Πρωταθλητής είναι και νταμπλούχος. Τι, δηλαδή, η ομάδα έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά βλέπει την πλάτη και της ΑΕΚ; Βαρύ και δυσκολοχώνευτο. Και μοιάζει ολίγον τι εφιαλτικό. Μήπως σημάνει επιστροφή στους παλιούς κι όχι λησμονημένους καιρούς. Τότε που μονίμως ο ΠΑΟΚ έπαιζε ρόλο δεύτερο και τρίτο, μακριά από τη διεκδίκηση της κορυφής.

Βέβαια μη ξεχνάμε ότι η τρίτη θέση οφείλεται στην αφαίρεση επτά βαθμών για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με Ξάνθη. Όπως και να ‘χει η διαφορά από τον Ολυμπιακό είναι… χαώδης, 12 πόντους, που γίνονται 19 με το μείον 7. Δώδεκα βαθμοί μαρτυράει ότι υπάρχει αγωνιστική διαφορά από τον πρώτον, ενώ πολύ κοντά είναι η ΑΕΚ, η οποία την προσεχή σαιζόν νομιμοποιείται να αμφισβητεί αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ.

Η αποτυχία και να χάσει, αλλά και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, τοποθετεί πλέον τον ΠΑΟΚ σε φάση ανασύνταξης. Υποχρεωμένο να κάνει νέο ξεκίνημα, φτου κι απ’ την αρχή. Αποδεκτό, μάλιστα, από τη διοίκηση και τον φιλικό τύπο ότι η ομάδα επιβάλλεται να προχωρήσει σε ανανέωση. Πολύ περισσότερο όταν βασικές μονάδες της ενδεκάδας είναι μεγάλοι σε ηλικία. Είναι ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν είναι φρόνιμο να στηριχθεί με στόχο τον πρωταθλητισμό.

Κι όταν κλείνει ο κύκλος ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του ΠΑΟΚ, τότε αναπόφευκτα ολοκληρώνεται και ο κύκλος της ομάδας που έφτασε σε τρεις σερί τελικούς του κυπέλλου και τους κέρδισε!

Για πρώτη φορά στην Ιστορία ο ΠΑΟΚ ήταν για μια τετραετία- και επί της ουσίας- ομάδα κορυφής. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Πάντα ο ΠΑΟΚ ήταν κομήτης. Μια έκρηξη και σύντομα επιστροφή στα γνωστά. Ομάδα μιας βραδιάς, μιας χρονιάς, μιας κούπας. Ποιο, λοιπόν, το αύριο του ΠΑΟΚ του ενός πρωταθλήματος;

Ο ΠΑΟΚ έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τους αντιπάλους του στο κύπελλο 2020. Το ζητούμενο, όμως, είναι πως θα προγραμματίσει την επιχείρηση της ανανέωσης. Με ποιο πλάνο, με ποιες επιλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΘΥΡΑ 7 ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΑΖΙ