Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΧΙ Ο... ΦΕΡΕΙΡΑ

 

Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Αν προκρίνονταν στον τελικό ο και κυπελλούχος ΠΑΟΚ, τότε δεν θα είχε πρόβλημα. Αποκλείστηκε και του χρεώνουν κρίση αγωνιστική. Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, έτσι τα βλέπουν και τα γράφουν. Τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν από ένα ματς, από ένα αποτέλεσμα. Και είναι οδυνηρό, αλλά και αποπροσανατολίζει να οδηγείται η ομάδα στις... εξελίξεις. Κάτι να κάνει. Να διώξει τον προπονητή, να τελειώσει παίκτες, να πάρει άλλους, να αλλάξει τις... διπλωματικές της συμμαχίες.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ του 2020 δεν ήταν αυτός του 2019. Αν, όμως, είναι ασθενής και από ποια νόσο πάσχει δεν θα μας το πει ο αποκλεισμός ή η πρόκριση, που προέρχεται από ένα μόνο ματς. Αυτά τα ''τέλος εποχής'', ''έκλεισε ο κύκλος'' κι άλλα τέτοια πομπώδη έχουν αξία μόνο αν αποτελούν εκτιμήσεις της ψυχρής λογικής.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ανασύνταξη και επανεκκίνηση αν πράγματι έχει πρόβλημα, κι όχι διότι... αποκαθηλώθηκε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Δεν υπάρχουν αποκαθηλώσεις στο ποδόσφαιρο. Ομάδα προβληματική πιθανόν να πάρει κούπα, και ομάδα που δεν χρειάζεται καμιά εγχείρηση να μείνει ρέστη, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο.

Η σύγχυση στον ΠΑΟΚ είναι ολοφάνερη από το πως αντιμετωπίζουν τον Πορτογάλο προπονητή. Αυτός φταίει, λένε. Διώξτε τον, μην τον κρατάμε ούτε μια μέρα. Τα λένε αυτοί που εκφράζουν επικοινωνιακά την ΠΑΕ. Τι εννοούν; Ότι η ομάδα είναι μια χαρά, όλα είναι έξτρα πρίμα γκουτ. Απολύεται ο Φερέιρα και ο ΠΑΟΚ ξαναβρίσκεται ικανός για μεγάλες πτήσεις. Τόσο απλά.

Το πρόβλημα, λένε, το έχει ο Φερέιρα. Ο προπονητής, όμως, έχει συμβόλαιο, άρα δεν έχει να χάσει ούτε ευρώ αν του δώσουν διαβατήριο. Ο ΠΑΟΚ έχει το πρόβλημα, που υποχρεώνεται να αλλάξει προπονητή, και να βρει τον... κατάλληλο. Μην την ξαναπατήσει, όπως με τον Φερέιρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΕΚ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ