ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΑΤΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ... ΠΛΗΡΩΣΕ!

 

Η ιστορία προσφέρεται να γράψει κανείς τα άντερα του. Και να μη χαρακτηριστεί υπερβολικός. Θα τα πω σεμνά και όσο γίνεται συγκρατημένα. Καλοκαίρι του 2013, ευρωπαϊκό παιχνίδι προκριματικό, ρεβάνς ανάμεσα στη θρυλική φινλανδική Ίντερ και την Βικινγκούρ από τα ηρωϊκά Νησιά Φερόε. Δύο Αρμένιοι ρέφερυ, ο διεθνής διαιτητής Αντρανίκ Αρσενιάν (φωτό) και ο διεθνής βοηθός Χοβανές Αγκανιάν αποβλήθηκαν δια βίου από το ποδόσφαιρο μετά από απόφαση της ομοσπονδίας τους, διότι τους έκρινε ενόχους για συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα. Οι δύο κατεργαραίοι ήταν μέλη της τετράδας που διηύθυνε την αναμέτρηση Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία)−Βικινγκούρ (Ν. Φερόε) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa league στις 11 Ιουλίου 2013. Σύμφωνα με την αναφορά της ΟΥΕΦΑ, περισσότερες από 300.000 ευρώ παίχθηκαν στο ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν στο παιχνίδι, που ήταν επαναληπτικός του 1−1 στα νησιά Φερόε, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός: Ύποπτο ματς!

Ο αγώνας είχε μείνει στο 0−0 έως το 78, αποτέλεσμα που δεν... βολεύει, οπότε ο Αρμένιος διαιτητής σφυρίζει πέναλτυ υπέρ των φιλοξενουμένων, που δεν το είδε κανένας. Με την απόφαση του στημένου σφυριχτράκια έπαθαν πλάκα και οι παίκτες της Βικινγκούρ. Γίνεται γκολ το πέναλτυ και 0−1.

Με τη σέντρα κιόλας και την επίθεση των γηπεδούχων καταλογίστηκε νέο πέναλτι, επίσης αόρατο. Ο παίκτης των Φινλανδών, όμως, που βαράει το πέναλτυ δεν κάνει τη χάρη στο κοράκι, διότι αστόχησε. Έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Αρσενιάν δεν το βάζει κάτω. Αποφασισμένος είναι να... φέρει το αποτέλεσμα που θέλει και να μην επιτρέψει να του κάνουν χαλάστρα τα κωλόπαιδα οι ποδοσφαιριστές με την ανικανότητα τους.. Έτσι δεν αφήνει την Βικινγκούρ να περάσει τη σέντρα και καταλογίζει ένα σωρό φάουλ γύρω από την περιοχή της. Παρ' όλα αυτά οι μαλάκες οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η ΟΥΕΦΑ ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το παιχνίδι και διαπίστωσε πως οι δύο Αρμένιοι διαιτητές είχαν συμφωνήσει να δωροδοκηθούν, μάλιστα είχαν πάρει και προκαταβολή, αλλά τελικά παντελόνι έκαναν μόνο το ποσό της προστάτζας. Έχασε λεφτά - γιατί το ματσάκι δεν είχε την... αναμενόμενη εξέλιξη- και ο άγνωστος που προσπάθησε να στήσει το ματς.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ... ΤΡΙΤΗ!