ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 

Και μόνο ότι γίνεται κουβέντα να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα, αυτό δικαιολογεί το γιαούρτι. Στη μάπα όποιου επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Φοβερό! Να θεωρείται πρόοδος και μέτρο επιβεβλημένο η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και μετά από ένα χρόνο κάποιοι να ζητάνε να ξαναγυρίσει πίσω το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα, βέβαια. Άλλο το ποδόσφαιρο, που είναι μια γενική και αόριστη έννοια, άλλο το πρωτάθλημα, δηλαδή η συγκεκριμένη και οργανωμένη εμπορική επιχείρηση, που για να λειτουργεί με υγεία, χρειάζεται να υπακούει στους άγραφους νόμους της αγοράς.

Τι πιο κατανοητό; Με 14 ΠΑΕ το προϊόν είναι καλύτερο, κι αν οι ομάδες ήταν 12 θα γινόταν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Παρήγορο να ακούσει κανείς την κυρία αντιπρόεδρο της διοργανώτριας Κάτιας Κοξένογλου (φώτο) να ξεκαθαρίζει ότι οι ΠΑΕ αρνούνται- και χωρίς συζήτηση- επιστροφή στις 16 ομάδες. Σαφής η αιχμή κατά της ΕΠΟ.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η ΕΠΟ. Ποια ΕΠΟ; Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ. Πίσω από την ανεξαρτησία της ΕΠΟ ήταν, είναι και θα είναι πάντα κάποιος ισχυρός από ΠΑΕ μεριά. Που σημαίνει ότι κάποιοι από ΠΑΕ μεριά θέλουν την... αναδιάρθρωση.


Διαβάστε ακόμα:

ΦΤΙΑΞΤΕ, ΡΕ, ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ