Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ

 
Αυτό που πέτυχε η ανδαλουσιάνικη Σεβίλη από την πατρίδα του φλαμέγκο είναι αληθινά μοναδικό. Έπαιξε έξι τελικούς Ευρώπης και τους κέρδισε και τους έξι. Δεν ξανάγινε. Το Ουέφα καπ, όμως, και σήμερα γιουρόπα ληγκ είναι στη σκιά του τσάμπιονς ληγκ. Η Σεβίλη, το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό κλαμπ της Ισπανίας είναι μακράν Νο 1 τροπαιούχος Ευρώπης, αλλά ουδείς την αναγνωρίζει πρώτη στην... Ευρώπη.
Η Ιστορία, από τη φύση της άτιμη και άδικη, γράφει στα παπάρια της τον σπουδαίο, τον όποιον κάνει υπέρβαση συγκλονιστική και αξεπέραστη, διότι ασχολείται μονάχα με τον πρώτο. Τυπικά και γιατί δεν γίνεται διαφορετικά αναφέρεται ο δεύτερος. Ο φιναλίστ του τελικού στην ΠΡΩΤΗ σε κύρος διοργάνωση, στο champions league. Η Αθλέτικο, με μόνο ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, αλλά με 6 ευρωπαϊκές κούπες, δεν θεωρείται ανάμεσα στις πρώτες της... Ευρώπης. Επειδή ποτέ δεν ήταν δεύτερη, ούτε τρίτη στο champions league. 
 
Στην προηγούμενη κατάκτηση της στο europa league, το 2016, η Σεβίλη νίκησε στον τελικό την Λίβερπουλ. Και χθες την Ίντερ με 3-2, μια άλλη ομάδα με κούπα champions league. Άλλο, όμως, το τσάμπιονς κι άλλο το ουέφα. Διοργάνωση δευτεράντζα το γιουρόπα, μια ιστορία τσόντα που χρυσώνει το χάπι στις ομάδες που δεν χωράνε στο τσάμπιονς ληγκ.
 
Τη φανέλα της Σεβίλης έχει φορέσει ο Βασίλης Τσιάρτας, Και όταν η ομάδα είχε υποβιβαστεί προπονητής της ήταν ένα φεγγάρι ο μακαρίτης Νταν Γεωργιάδης. Στη φώτο, το πανηγύρι μετά τον τελικό, με την Ίντερ, όπου τα 5 γκολ προήλθαν από τρεις κεφαλιές, ένα πέναλτυ και αυτογκόλ. 

 Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ... ΦΥΛΑΚΗ