ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΙ... ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

 
Προπονητής στον Απόλλωνα που επέστρεψε στο μεγάλο πρωτάθλημα ο Γιώργος Παράσχος. Ο 68χρονος Θεσσαλονικιός που έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε εδώ και τρεις δεκαετίες να αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα. Λέγεται αυτό όχι βέβαια για να μειώσει τον σοβαρό και μετριοπαθή στη επαγγελματική του συμπεριφορά Παράσχο. Λέγεται για να αναδείξουμε την προχειρότητα των επιλογών των ΠΑΕ.
Στον Απόλλωνα ήταν προπονητής ο Παράσχος και το 2017-18. Γιατί να μην τον κρατήσει η ίδια ΠΑΕ; Γιατί να μη θέλει ο ίδιος να εργαστεί στην ίδια ομάδα;. Επειδή το ποδόσφαιρο νοσεί στην Ελλάδα. Επειδή τον πρώτο λόγο έχει ο τυχοδιωκτισμός των μεγαλομέτοχων, με συνέπεια να επηρεάζει και τις αποφάσεις των προπονητών.
Ο Παράσχος είναι στη δουλειά 27 χρόνια και ήδη πέρασε από 17 ομάδες, από κάποιες όχι μόνο μια φορά! Μετά την προηγούμενη ''θητεία'' του στη Ριζούπολη, πήγε στον Αστέρα Τρίπολης το 2018-19 και το 1019-2020 στην Ξάνθη, στης οποίας τον πάγκο κάθισε και το 2008-09 και το 2010.
Το ιδεώδες και για τις δυο πλευρές, προπονητή και ΠΑΕ, είναι η πολυετής συνεργασία τους. Μην αναλύσουμε το αυτονόητα. Η επαγγελματική πορεία του Παράσχου ακυρώνει πανηγυρικά ένα δεδομένο απαραίτητο της ομαλής λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προκειμένου η κάθε ΠΑΕ να παρουσιάζει καλοδουλεμένη ομάδα. 
Από το 2002 για τρεις συνεχείς σαιζόν ο Παράσχος ήταν στην Χαλκηδόνα που μετενομάστηκε Ατρόμητος και συνέχισε εκεί, στο Περιστέρι για άλλα δυο χρόνια. Στον Ατρόμητο ξαναπήγε, δηλαδή τον ξανακάλεσαν το 2013-14. Στην Καβάλα έκανε δυο φορές, στον ΠΑΣ Γιάννενα, στον Ηρακλη και τον ΟΦΗ δυο φορές επίσης. Το 2009-10 ξεκίνησε στον Πανιώνιο και την ίδια σαιζόν δούλεψε επίσης σε ΠΑΣ Γιάννινα Ξάνθη και πάλι Πανιώνιο.
Συμπέρασμα. Αποτυχημένοι μεγαλομέτοχοι κρίνουν αποτυχημένους προπονητές τους οποίους ξαναφέρνουν στην ομάδα.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΤΑ ΑΕΤΟΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ