ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΛΗ Η ΔΟΞΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ!

 

Από έκπληξη στην έκπληξη η ΑΕΚ. Αουτσάιντερ και αποκλείει την γερμανική Βόλφσμπουργκ. Χάνει, όμως, στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο και την κάνει γιογιο ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Άλλο έργο το γιουρόπα και μάλλον ευνοϊκό γι’ αυτήν να ξεκινήσει τα παιχνίδια εκτός. Έτσι δεν θα είναι… υποχρεωμένη να παίξει σε ρόλο πρώτο. Μάλλον θα είναι δικαιολογημένη να παίξει αμυντικά.

Η Μπράγκα (φώτο) δεν είναι κανένα θηρίο, τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας και είναι μόλις η έκτη φορά που σκάει μύτη στην Ευρώπη.

Όλα μέσα είναι. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε και τα τρία αποτελέσματα. Η ΑΕΚ έχει ενισχύσει το ρόστερ της, αλλά ακόμα δεν το έδειξε στο γήπεδο. Είναι ικανή, δηλαδή, στον αιφνιδιασμό, όχι απαραίτητα στις ανεπιθέσεις κι αυτό το είδαμε και με την Σαιν Γκάλεν και με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, όπου σκόραρε στη μοναδική της τελική.

Τι λέμε; Είμαστε εκτός ουσίας. Μιλάμε για ματς ευρωπαϊκό και οι ελληνικές ΠΑΕ δεν σκέπτονται… ευρωπαϊκά. Για ποιο λόγο σκοτώνονται να πάρουν εισιτήριο στα κύπελλά Ευρώπης; Για να αποκλειστούν κάτι Άρης και ΟΦΗ, στο πρόσφατο παρελθόν Ξάνθη, ΠΑΣ, Λάρισα, Αστέρας.

Σκέπτομαι ευρωπαϊκά σημαίνει έχω το μυαλό μου τι φράγκα θα βάλω στο ταμείο. Η ΑΕΚ ήδη από το γιουρόπα μέτρησε 4 εκατομμύρια ευρώ. Υπ’ όψιν, κι αυτό αφορά και τον ΠΑΟΚ, κάθε νίκη στον όμιλο δίνει 570.000 ευρώ, και κάθε ισοπαλία 190.000. Αν ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ περάσουν πρώτοι στον όμιλο, τότε θα κάνουν λογαριασμό άλλο ένα επιπλέον εκατομμυριάκι. Το μπόνους πέφτει στο μισό εκατομμύριο ευρώ, αν προκριθούν δεύτεροι.

Καλή η δόξα, πιο καλή η συρμαγιά στο χαρτί.

Διαβαστε ακομα:

Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ