ΠΟΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΜΑΝΤΗΛΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ

 

Ο πρωταθλητής μας Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους της πρώτης διοργάνωσης στον κόσμο, του champions league, και τι έκανε; Τίποτα δεν έκανε. Και χωρίς να είμαστε αυστηροί η ομάδα δείχνει σημάδια υποχώρησης. Μ’ άλλα λόγια μια από τα ίδια. Και το ζήτημα αφορά όλες τις ελληνικές ΠΑΕ στην Ευρώπη. Μια από τα ίδια. Τα γνωστά και αναμενόμενα.

Κάθε χρόνο άντε να πιάσει στα χέρια της η ομαδάρα μας το σεντόνι του champions league. Και αντί να απλώσει το χέρι να πιάσει το σεντόνι, το βάζει στην τσέπη για να βγάλει το μαντήλι.

Η ΑΕΚ προκρίνεται στους ομίλους του champions league και κάνει έξι ήττες σε έξι αγώνες. Ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να περάσει την πόρτα ακόμα. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει κατηγορία, αυτοϋποβαθμιστηκε. Κάτι Άρης, Ατρόμητος, Αστέρας στην Ευρώπη είναι για να μην είμαστε. Στην απ’ έξω και στα κλεφτά ό,τι κάτσει.

Ποια σεντόνια; Μαντήλια χρειάζονται για να κλάψουν την αποτυχία τους. Απόψε παίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο γιουρόπα. Με ποια όνειρα και ποια προοπτική; Για να μας πουν ότι τους αδίκησε η διαιτησία, όπως έκανε ο Ολυμπιακός.

Το μεγάλο καύσιμο είναι η διαμαρτυρία. Η κλάψα. Μας αδικάνε. Δεν έχει γίνει αντιληπτό το πιο βασικό. Κι αν οι ελληνικές ΠΑΕ το έχουν πάρει πρέφα, το γράφουν κανονικά. Για να διακριθεί ελληνική ομάδα στην Ευρώπη οφείλει να λειτουργεί ως εμπορική επιχείρηση με τούτο και το άλλο στοιχείο, απαραιτήτως. Με οργάνωση και πρακτικές, που χαρακτηρίζουν ακόμα και ισάξιους αντιπάλους τους στην Ευρώπη. Και το προϊόν ποδόσφαιρο έχει τις απαιτήσεις του, τις δικές του προδιαγραφές. Δεν πουλιέται στο πόδι σαν την πραμάτεια πεζοδρομιακού εμποράκου.

Στις 8 η ΑΕΚ με την Μπράγκα (στη φώτο, από την τελευταία της προπόνηση στην Πορτογαλία) και στις 10 ο ΠΑΟΚ στην Κύπρο με την Ομόνοια. Για καλό και για κακό να προετοιμάζονται όσοι το βλέπουν ελληναράδικα. Για την Ελλάδα, ρε, γαμώτο. Για την ομαδάρα μας, ρε, γαμώτο. Μην πονέσουν πάλι, ας έχουν στην καβάτζα κανένα μαντήλι στην τσέπη. Ένα, δεν χρειάζονται περισσότερα μαντήλια.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ VAR ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ