ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΣΑ Σ' ΟΛΑ...

 
Είμαστε στην εποχή της απόλυτης ασυδοσίας. Του ολοκληρωτικού ξεβρακώματος στο ποιος αληθινά είναι ο πολίτης. Ο συμπολίτης. Ο χάλιας. Η τεχνολογία έβαλε χοντρά στο παιχνίδι τον χάλια. Αυτόν που ήταν αιώνες κρυμμένος πίσω από την κουρελού της δυστυχίας, της ανωνυμίας και ποιητές, επαναστάτες και λαϊκοί αγωνιστές τον δόξαζαν ως αδικημένο, ως θύμα της κοινωνίας των ισχυρών. 
 
Με το μπινελίκι στα χέρια ο χάλιας θαρρεί πως κρατάει στα χέρια του τον κόσμο όλο. Και δικάζει σαν παγκόσμιος εισαγγελέας. Κατηγορεί σαν αρχηγός κόμματος. Σχολιάζει ως φιλόσοφος ή μια αυθεντία της μουσικής, του αθλητισμού, της ιατρικής, της μόδας. Εκφράζει άποψη. Ποιος; Ο τίποτας. Ο χάλιας. 
 
Και δεν υπάρχει το αρμόδιο όργανο να του πει ''Είσαι ένα σκουλήκι''. ''Σκατό είσαι''. Αυτό που υπάρχει είναι ένας ''μηχανισμός'' που αναδεικνύει τη... γνώμη του μηδενικού δίποδου. Που του δίνει χώρο στα social media. Που τον κάνει τίτλο. Και ένα ατέλειωτο καραβάνι από αμέτρητους σαν κι αυτόν τον διαβάζουν και του πάνε κόντρα. Ο πολιτικοποιημένος τζερτζελές. Ο πνευματικός χαβαλές.
 
Το 1994 γεννήθηκε ο Αντετοκούνμπο, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου, και γκούγκλαρα να μάθω τα τελευταία νέα του παίδαρου. Και πέφτω φάτσα κάρτα σε πολύ υψηλή ανάλυση. Και γαμώ την ανάλυση...
 
ΕΝΑΣ: Ο Τσιτσιπάς και ο Αντετοκούνμπο ενσαρκώνουν δυο διαφορετικούς κόσμους. Από την μία ο κόσμος της αλαζονείας και του ατομικισμού, του Τσιτσιπά και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης που προωθεί ο Γιάννης.
ΑΛΛΟΣ: Έχουν πολιτικοποιήσει τον Αντετοκούμπο και τον Τσιτσιπά... ,σε λίγο θα ζητάς φέτα Ηπειρος και θα σου λένε είσαι κομμούνι ή δεξιός... ,το τερματίσαμε.
 
ΑΛΛΟΣ: Σύγκριση μεταξύ Αντετοκούμπο και Τσιτσιπά κάνει ο Έλληνας που δεν έχει δώσει ποτέ ρούχα σε φτωχό και όλη τη μέρα τριγυρνάει στα πολυκαταστήματα
 
Να το συνεχίσω;
Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΡΗΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ... ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΣΤΟ RALLY ΤΟΥ