Η ΑΕΚ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 
Το ποδόσφαιρο είναι σχολείο. Παραδίδει μαθήματα σ’ όλους, μικρούς και μεγάλους, πετυχημένους κι όχι. Ποιο είναι το πρώτο δίδαγμα; Αυτό που για να το χωνέψει δεν χρειάζεται κανείς να κάτσει στο θρανίο. Ούτε καν να ανοίξει βιβλίο. Δεν κυνηγάς κανένα στόχο! Αυτό είναι το μέγα δίδαγμα του ποδοσφαίρου. Και της ζωής!

Δεν κυνηγάς καριέρα. Ούτε χρήματα, δόξα, διασημότητα, καταξίωση. Τίποτα απ’ αυτά. Αυτά κι όλα τα παρελκόμενα τους έρχονται μόνα τους! Προκύπτουν. Συνέπεια είναι της αξίας σου. Και της αγάπης σου σ’ αυτό που κάνεις.

Η ΑΕΚ δεν έχει ομάδα αντάξια του σήματος της. Άρα, για να γίνει αληθινή πρωταγωνίστρια, να είναι σε θέση να διεκδικεί τίτλους, ένα πράμα χρειάζεται. Να φτιάξει ομάδα. Αυτός είναι ο... ''στόχος'' της. Δεν είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Να διακριθεί στην Ευρώπη. Αυτά θα προκύψουν αφού κτίσει αξιόπιστη αγωνιστικά και αξιόμαχη σε χαρακτήρα ομάδα.
Όταν η ΑΕΚ χάνει στην Αθήνα με 3-0 από κατώτερη της αντίπαλο, κάποια από Ουκρανία μεριά, η απόδειξη είναι χειροπιαστή, το πράμα δεν σαλεύει. Όταν η ΑΕΚ χάνει στην έδρα της με τέσσερα γκολ από μεσαία ομάδα της Πορτογαλίας, δεν μιλάς. Τι να πεις; Το γήπεδο μιλάει. Κι αυτό που λέει, που φωνάζει, που βροντοφωνάζει είναι πως η χρονιά είναι χαμένη. Κι αυτό που έχει ανάγκη είναι να ξανακτίσει από την αρχή την ομάδα μ' άλλον προγραμματισμό. 
Η ΑΕΚ δεν έχασε χθες μόνο το ματς από τον Παναθηναϊκό, αλλά απογοήτευσε. Επειδή δεν έχει ομάδα. Το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής Καρέρα (φώτο), ο πρώτος Ιταλός στην ΑΕΚ. Ακόμα κι αν εκτιμάται ότι είναι ανεπαρκής. Το ζητούμενο στην ΑΕΚ δεν είναι να βάλει άλλον στο κουμάντο από τον πάγκο. Είναι να φτιάξει σύνολο επιπέδου ΑΕΚ. Μόνο έτσι από την προσεχή σαιζόν θα μπει στο κόλπο του πρωταθλήματος.
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΣΑ Σ' ΟΛΑ...