ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

 

Ο Δραμινός Αντώνης Γεωργιάδης (1935-2020) έκανε προπονητής και στον Ολυμπιακό (1985-86) και επέστρεψε το 1993, όπου γνώρισε τη μεγαλύτερη πίκρα στην επαγγελματική του καριέρα. Στο πολύ σύντομο δεύτερο πέρασμα του στον Ολυμπιακό, κάθεται στον πάγκο σε ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό. Την προηγουμένη ο μακαρίτης που έγινε προπονητής από τα 26 του, έλεγε εμπιστευτικά σε δικό του άνθρωπο:

- Θα τον χτυπήσω τον Παναθηναϊκό, έχω ετοιμάσει σχέδιο… Θα βάλω εξτρέμ τον Αναστόπουλο γι’ αυτό και για εκείνο το λόγο… 
Ο  Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπυ, όπου ο κοντός με το μουστάκι έπαιξε κανονικά στη θέση του, σέντερ φορ. ''Τι έγινε, Αντώνη... '' τον ρώτησε ο φίλος, ''... γιατί ο Αναστόπουλος (1958) δεν χρησιμοποιήθηκε στην άκρη της επίθεσης όπως παλιά στον Πανιώνιο;''.;

- Γιατί αρνήθηκε να παίξει εξτρέμ…

Άλλο επεισόδιο, επίσης άγνωστο, με προπονητή στον Ολυμπιακό τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Βόσνιος ήταν την περίοδο 1996-1999 και επανήλθε το 2004-07, επίσης επί Σωκράτη Κόκκαλη (1939). Πάνω απ’ όλα, πρώτα απ’ όλα για τον Μπάγεβιτς ήταν αυτό που λέμε πειθαρχία. Μια μέρα, λοιπόν, όλη η αποστολή της ομάδος στο ξενοδοχείο βρίσκεται στο τραπέζι να γευματίσει. Απουσιάζουν οι Βραζιλιάνοι Ριβάλντο (1972), Τζιοβάνι (1972) και ο Μεξικάνος Καστίγιο (1984), οι οποίοι εμφανίζονται καθυστερημένοι 25 λεπτά και σαγιονάρες και φορώντας μαγιώ..

- Πηγαίνετε στα δωμάτια σας, εσείς θα φάτε μόνοι σας, στις 4 η ώρα.

Κάποτε ο αποδυτηριάκιας είχε γράψει: ''Ο Μπάγεβιτς είναι εγωϊστής, ξεροκέφαλος, δεν ανέχεται εκείνον τον ποδοσφαιριστή που στα αποδυτήρια το κεφάλι του είναι και ένα πόντο πιο υψηλά το δικό του''. Ήταν μια λάθος εκτίμηση. Όπως είναι λανθασμένη η άποψη ότι δεν ήθελε παικταράδες στην ομάδα. Αυτούς που δεν έκανε κέφι ήταν οι βεντέτες. Αυτούς που ήθελαν να γίνεται το δικό τους. Αυτούς που δεν… συμφωνούσαν με τον προπονητή τους.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γεννήθηκε το 1948, σα σήμερα 10 Δεκεμβρίου, και είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος ξένος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκτός της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, όπου διέπρεψε στην επιλογή ποδοσφαιριστών στις μεταγραφές, έκανε προπονητής και σε ΠΑΟΚ, Άρη, Ατρόμητο. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ