ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

 
Σε ηλικία 29 χρονών από την Βελέζ Βοσνίας έρχεται το 1977 στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και δένεται, και γίνεται ένα με την ΑΕΚ. Ερώτημα ακαδημαϊκόν. Αν ο Βόσνιος ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια προπονητής δεν έκανε μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά σε κάποια άλλη ελληνική, θα είχε στη χώρα μας την εξέλιξη που γνώρισε;
Επιμένω στο ερώτημα. Είναι τυχαίο, μοιραίο ή για συγκεκριμένους λόγους ο γεννηθείς Δεκέμβριο του 1948 Μπάγεβιτς ταυτίστηκε και εκφράστηκε με την ΑΕΚ, παρ' ό,τι δούλεψε ως προπονητής και σ' άλλες ομάδες. Τον Ολυμπιακό, μάλιστα δυο φορές, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ατρόμητο.
Στην ΑΕΚ αναδείχθηκε σε σημαία ο Μπάγεβιτς, όχι σ' άλλη ομάδα. Στην ΑΕΚ όπου έπαιξε 4 χρόνια (1977-1981) και ήταν προπονητής της τρεις φορές. Το 1988-96, το 2002-04 και το 2008-10. Το ερώτημα παραμένει: Αν ο Μπάγεβιτς είχε την ίδια πορεία ως παίκτης και ως προπονητής, όπως στην ΑΕΚ, σ' άλλη ομάδα, θα γινόταν σημαία και στην άλλη ομάδα; Στη φώτο με τους Μίμη Δομάζο, Τάκη Νικολούδη, στην έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ τη σαιζόν 1978-79.
Σα σήμερα 18 Δεκεμβρίου, το 1977, ο γεννηθείς στο Μόσταρ Ντούσαν φόρεσε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη, στο ματς 1-0 με την Καστοριά, το γκολ ο Κύπριος Τάσος. Ο Μπάγεβιτς ωφελήθηκε από την ΑΕΚ ή συνέβη το αντίθετο; Η ΑΕΚ ''χρησιμοποίησε'' τον Μπάγεβιτς ή προέκυψε το αντίθετο. Θεμιτό, για να μην πω επιβαλλόμενο στη μπάλα η ομάδα να ''εκμεταλλευεται'' την αύρα ενός ποδοσφαιριστή ή ο παίκτης να κερδίζει τη λατρεία της εξέδρας. 
Απαντήσεις δεν υπάρχουν στα ερωτήματα. Απλά θα συμφωνεί ο καθένας ότι μια επιλογή, συνειδητή ή όχι, ευλογεί ή όχι το ταξίδι ζωής στον καθένα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1-1 ΚΑΙ ΤΟΥ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!