Η ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΓΚΑΛΗ

 

Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Εκείνα με τα οποία ο γραφιάς φουσκώνει τα γεγονότα. Τα μεγαλοποιεί. Τα γαρνίρει με μέλια. Το παιχνίδι μπάσκετ που έγινε το 1981 μιλάει μόνο του. Το αποτέλεσμα της συνάντησης από τη μια και από την άλλη η συμμετοχή των δυο θρύλων, αντιπάλων τα λένε όλα. Ό,τι και να προσθέσει κανείς είναι περιττό. Αρκεί η μοναδικότητα του πράγματος.

Η κλειστή αίθουσα Πλάτων απέναντι από το Γ’ νεκροταφείο της Κοκκινιάς. Σα σήμερα 24 Ιανουαρίου. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι 22 χρονών με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας. Της ομάδας που ιδρύθηκε το 1965 και από ηλικία 12 χρονών ήταν στα παιδικά της τμήματα. Ο Νίκος Γκάλης είναι 24 χρονών, με τον Άρη, βέβαια. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντίπαλοι Γκάλης και Γιαννάκης.

Στο γηπεδάκι δεν χωράνε περισσότερο από 1500 θεατές. Πολύ κόσμος ‘’απ’ έξω’’ ζει το ματς έχοντας επαφή με τις αντιδράσεις των ‘’μέσα’’. Δεν υπάρχει και στις δυο ομάδες κάποιος ξένος μπασκετμπωλίστας. Ούτε ένας. Μοναδικός αλλοδαπός ο προπονητής του Άρεως Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Το ημίχρονο κλείνει 53-51 υπέρ των γηπεδούχων ιωνικών. Υπ’ όψιν ότι τότε δεν ίσχυε το τρίποντο. Μετράνε τα καλάθια όπως μπουν και οι ελεύθερες βολές. Ένα εξάλεπτο στο α’ ημίχρονο Γιαννάκης και Γκάλης πετυχαίνουν από 14 πόντους. Επόμενο Ίβκοβιτς και Αναστασάτος, οι δυο κώουτς να κάνουν αλλαγές με υπέρτατο στόχο να περιορίσουν Γκάγκστερ και Δράκο, οι οποίοι δεν… πιάνονται.

Κέρδισε ο Άρης στην πεντάλεπτη παράταση με 114-113!!! Στην κανονική διάρκεια το έργο πήγε 101-101. Ο Γιαννάκης έκανε 73 πόντους και 62 ο Γκάλης. Στη φώτο οι δυο τους, όταν ήταν συμπαίκτες στον Άρη, με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

 Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΤΙ;