ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

 

Πόσα εκατομμύρια να έχει κομπόδεμα ο Ζοζέ Μουρίνιο; Η σωστή απάντηση είναι πολλά. Πάρα πολλά. Προπονητής είναι, άλλωστε. Επάγγελμα που έχει πέραση. Και χρυσοπληρώνεται. Από το 2002 ουσιαστικά ξεκίνησε ο σατανάς αυτός το προπονητιλήκι, από την Πόρτο της πατρίδας του κι ακόμα παίζει πρώτη μούρη στη δουλειά.

Πόρτο, Τσέλσυ, Ίντερ, Ρεάλ, επιστροφή στην Αγγλία, πρώτα Τσέλσυ πάλι, μετά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και ήδη έκλεισε με την Ρόμα. Λεφτά με ουρά. Αμέτρητα. Είχε ετήσιο συμβόλαιο 18 εκ. στην Τότεναμ, τον σουτάρανε, εκκρεμεί η αποζημίωση του γύρω στα 22 εκ. Στη Ρόμα περιορίζεται σε ετήσια αμοιβή 8 εκ.

Δεν έχει πρόβλημα η Τότεναμ και το κάθε κλαμπ του αγγλικού πρωταθλήματος, της Νο 1 ποδοσφαιρικής βιομηχανίας στον κόσμο, να πληρώσει χοντρό πακέτο στον προπονητή. Επειδή τα έσοδα τους είναι μεγάλα. Και όλοι οι προπονητές που έχουν υψηλό κασέ ή όσοι δεν έχουν δουλέψει στην Αγγλία, και θέλουν να το πάνε στα ύψη την αμοιβή τους, σκέπτονται την πρεμιέρσιπ.

Ο Αλέγκρι (φώτο) ανήκει στην ελίτ των Ευρωπαίων προπονητών. Από τις 20 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας μόνο δυο δεν έχουν κλείσει προπονητή, η Κρύσταλ Πάλας και η Τότεναμ. Αρνήθηκε την πρόταση της Τότεναμ ο 54χρονος Ιταλός Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο άνθρωπος κάνει τα κουμάντα του, σε ποια ομάδα τον βολεύει να συνεχίσει την καριέρα του. Να επιστρέψει στην Γιουβέντους, με παίκτες της οποίας γκομενίζει η σκανταλιάρα κόρη του, να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης ή κάτι άλλο;.

Άσε τον οπαδό να ζει στον κόσμο του, να θαρρεί ότι ο μαγνητισμός της δικής του ομαδάρας τραβάει παίκτες και προπονητής, όχι ότι σύμφωνα με προσωπικά κριτήρια γίνεται η επιλογή τους.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΟΤΗΣ