ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΕΞ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

 
Απούσα η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό του 2020 που γίνεται το 2021. Απούσα και από την προηγούμενη διοργάνωση του 2016 η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Πάει αυτό, ξεχάστηκε. Κι εμείς το ξεχάσαμε, κι η Ευρώπη. Το πράμα πλέον δεν είναι να... επαναλάβει η εθνική το απίθανο του 2004, αλλά τουλάχιστον να περάσει στα τελικά.
Και είναι τόσο εύκολο πλέον, διότι με 24 χώρες στην τελική φάση, οι μισή Ευρώπη δίνει το παρών. Μέχρι και τα Σκόπια προκρίθηκαν. Έξω η Ελλάδα, μέσα τα Σκόπια που αυτοδηλώνονται ''Μακεδονία'', όχι ''Βόρεια Μακεδονία'' όπως συμφώνησαν με τον Τσίπρα. Εκεί θα κολλήσουμε, σου λένε οι γύφτοι οι Σκοπιανοί; Τι Βόρεια, τι σκέτη Μακεδονία. Χώρα είμαστε, όχι όμιλος Β' εθνικής, νότιος και βόρειος.
Η Αλβανία ήταν στα τελικά του ευρώ το 2016, τα Σκόπια το 2021. Γιατί τα λέω Σκόπια; Δεν κατάλαβα. Οι Σκοπιανοί δεν λένε κανονικά το όνομα τους και θα μου ζητήσει κανείς το λογαριασμό επειδή τους αποκαλώ με τη σωστη τους ονομασία; Κακώς αντέδρασε η ΕΠΟ στη συνάδελφο ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων. Ο πρώτος που όφειλε να διαμαρτυρηθεί είναι ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας για τη μεγάλη εθνικής σημασίας επιτυχία του να συμφωνήσει με τους Σκοπιανούς, να τους αναγνωρίσει ως Μακεδόνες, αλλά... βορειο-μακεδόνες.
Ξεφύγαμε; Καθόλου! Το ποδόσφαιρο όσο παίζεται με φανέλες εθνικών ομάδων, δηλαδή χωρών και κρατών, είναι μπλεγμένο με την πολιτική. Το ιδεώδες, δηλαδή το αληθινό είναι στα ευρώ και τα μουντιάλ να συμμετέχουν ομάδες εργοστασιακές. Εταιρείες ιδιωτικές. Καμιά δουλειά δεν έχει η Μακεδονία, η γνήσια και η μαϊμού, η κάθε εθνική οντότητα με την αντιπαλότητα και τον ανταγωνισμό στη μπάλα.
Στη φώτο, δυο Αλβανίδες, μανούλια λαχταριστά στην εξέδρα υποστηρίζουν την ομάδα της πατρίδας τους στα τελικά του ευρώ 2016. Έχει καμιά σημασία που είναι Αλβανίδες; Αν, δηλαδή, είχαν διαφορετικό διαβατήριο και σε γούσταραν θα έλεγες jo, αλβανικά το όχι. Κάποια πράγματα, όπως το σεξ, το ποδόσφαιρο, δεν έχουν εθνικότητα.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΟΥΠΑ