ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 

Τη μπάλα έχει στα πόδια του ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ο ανόητος σπήκερ λέει και τον ακούει όλος ο ντουνιάς ότι ''Νέα επίθεση οργανώνουν οι… Πειραιώτες''. Μα, δεν υπάρχει ούτε ένας Πειραιώτης στην ενδεκάδα και τον πάγκο της ομάδος. Με κλεφτοφάναρο να ψάξεις δεν θα βρεις Πειραιώτη. Και στη ομάδα σήμερα, και σ’ εκείνη του χθες και του προχθές.

Κι αν- λέμε αν- υπάρχει Ολυμπιακό ποδοσφαιριστής Πειραιωτάκι, δεν φοράει φανέλα επειδή είναι ντόπιος. Δεν αποκτήθηκε λόγω καταγωγής.
Στη φώτο δυο ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν και αντρώθηκαν στις αλάνες και στις γειτονιές του Πειραιά με μαύρο πληθυσμό.

Σκοράρει ο Αστέρας και ο της πλάκας σπήκερ λέει ''Προηγούνται οι Αρκάδες''. Το ξέρει ο αδιόρθωτος επαγγελματίας πως όλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Τρίπολη. Την παπαριά θα την αμολύσει, όμως.

Να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι λάθος να χαρακτηρίζονται π.χ. ''Πειραιώτες'' οι του Ολυμπιακού και ''Θεσσαλονικείς' οι του Άρεως και του ΠΑΟΚ. Γιατί; Τους συνδέει με την ομάδα τους ένας συναισθηματικός ψυχισμός. Βέβαια. ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές δεν συμφωνούν και δεν υπογράφουν συμβόλαιο αν προηγουμένως δεν εξετάσουν τα αίματα και εντόσθια τους. Αυτά ταιριάζουν.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ- ΠΑΟ